Ero Porsaan ulkofileetä ja porsaan sisäfileetä Porsaankylkeä vs porsaan sisäfileetä

Ennen sianlihaa voidaan valmistaa ruokaa, ruhon sian on leikattava. On monia tapoja ja järjestelmiä paloittelu sianlihaa ja kukin leikkaus käytetään tiettyyn reseptejä. Suosituin leikkaus on lanne, joka on kudoksen sijoitettu yläreunassa rintakehään ja kulkee koko takana sika.

Sika voi tuottaa kaksi kupeet: ulkofilee, joka sijaitsee alapäässä lantion ja sisäfilee, joka sijaitsee pitkin sisällä kylkiluut. Se on kaikkein tarjouksen leikkaus sianlihaa, koska lihakset käytetään ensisijaisesti asennon eikä liikettä.Molemmat kupeenne löytyy pitkin Keski selkärangan sika. Selkä käsittää suuren osan sikojen ja toimittaa laajan valikoiman valikoima leikkauksia kuten lantion ja ulkofileetä paistettua, porsaankyljyksiä, porsaanfileet, ja porsaan sisäfilee. Se on osa, jossa liha käytetään tekemään pekoni tehdään.
Porsaan ulkofileetä ja porsaan sisäfilee myydään yleensä valmiiksi pakattu monissa päivittäistavarakaupoissa. Niitä voi ostaa tavallinen tai maustamaton ja maustetut tai marinoidut. Sianlihan loin paisti leikkaus voidaan turvautua keskuksena leikattu paisti jossa loin kylkiluut kiinnittyvät, tai kuten luutonta porsaan ulkofileetä paisti joka on sidottu langan.
Sianlihan Lanne on kevyempi kuin muut leikkaukset ja se on yleensä valmistettu paahtamalla, grillataan, leivontaan, paahtavan, braising tai pannulla paistamiseen. Se ei ole sidekudosta, joka tekee siitä täydellisen tämäntyyppisiä ruoanlaittoon.
Kuten kaikki lihat, porsaan ulkofileetä ja porsaan sisäfilee on keitettävä hyvin riskien estämiseksi trikiinien ja muita mikro-organismeja saastuttamasta ruokaa, että syöt. Lämpötilan tulee olla riittävän korkea tappaa bakteereja, mutta vain riitä pitämään liha kuivu. Keittämistä 160 celsiusta pitäisi riittää kokki sitä oikein.
Yhteenveto
1. Sekä porsaan ulkofileen ja porsaan sisäfilee tulee liha sika, porsaan ulkofileen sijaitsee yläosassa rintakehään ja kulkee koko takana sika kun porsaan sisäfilee sijaitsee pitkin Keski selkärangan sisäpuolta vasten kylkiluut.
2. Porsaan ulkofileen viittaa liha leikataan takaosasta sika taas porsaanfileetä viittaa hienoimmista osa lanne.