Ero koko vehnä ja Whole GrainKoko vehnä vs Whole Grain

Ihmiset ovat usein sekava, kun he puhuvat koko vehnän ja koko jyvä. Se voi olla vaikeaa erottaa täysjyväviljaa ja koko vehnä, koska ne näyttävät hyvin samanlaisilta. Vaikka yksi voi törmätä monia yhtäläisyyksiä täysjyväviljaa ja koko vehnä, voi myös löytää monia eroja näiden kahden välillä.

Koko jyvä sisältää koko jyvän ytimeen, joka sisältää leseitä, endospermin ja alkion. Kuitenkin koko vehnä on puhdistettu viljaa, joka on menettänyt leseet ja alkiot, ja sisältää vain endospermin.

Koko vehnä saadaan jalostusprosessissa, jossa osa ravinteista menetetään. Toisaalta, koko jyvä ei mene läpi jalostusprosessissa, mikä tarkoittaa, että ravinteet ovat ehjät.

Yksi tärkeimmistä eroista on, että koko jyvä on rikkaampi maku kuin koko vehnä. Toinen ero, joka voidaan nähdä, että koko vehnä on kevyempi rakenne ja koko jyvä on tiheämpää rakenteeltaan. No, koko jyvä on enemmän ravintoaineita, mineraaleja ja kuituja kuin koko vehnä.

Sekä koko jyvä ja koko vehnä on monia terveydellisiä etuja. Koko jyvä pidetään hyvä diabeetikko henkilöiden vilja on hyvä lähde hiilihydraatteja. Toisin kuin koko vehnä, koko jyvä imeytyy helpommin elimistöön 's järjestelmä.

No, toinen ero, joka voidaan nähdä, että koko vehnä on säilyy kauemmin kuin koko jyvä.

Verrattaessa rasvapitoisuuden kokojyvässä sen, että koko vehnä, entinen on pienempi rasvapitoisuus. Kun otetaan huomioon niiden hinta, koko jyvät ovat hieman korkeammat hinnoiteltu kuin koko vehnä. Lisäksi täysjyvätuotteita sisältävät enemmän öljyä kuin koko vehnä.

Yhteenveto:1. Täysjyvä ei puhdisteta, kun taas koko vehnän jalostetaan viljaa.

2. Koko jyvä sisältää koko jyvän ytimeen, johon kuuluvat leseet, endospermin ja alkio. Toisaalta, koko vehnän sisältää vain endospermin.

3. Täysjyvä on enemmän ravinteita, kivennäisaineita ja kuitua kuin koko vehnä.

4. Koko jyvä on rikkaampi maku kuin koko vehnä.

5. Koko vehnä on kevyempi rakenne, kun taas koko jyvä on tiheämpää rakenteeltaan.

6. Toisin kuin koko vehnä, koko jyvä imeytyy helpommin elimistöön 's järjestelmä.