Ero Jasmine Rice ja valkoinen riisiJasmine Rice vs valkoinen riisi

On olemassa monia erilaisia ​​perheitä ja riisilajikkeiden. Yksi niistä on valkoinen riisi. Valkoinen riisi on monia eri laatuja ja lajikkeita, ja Jasmine riisi on yksi lajikkeiden valkoista riisiä.

Valkoinen riisi
'Valkoinen riisi' on termi, jota käytetään minkä tahansa kiillotettu riisi, jonka ulkokuori, siemenet alkio, ja leseet on poistettu. Poistamisen jälkeen leseiden, kuori ja alkio, rakenne ja maku hiotun riisin muutoksia. Ulkonäkö viljan on myös muuttunut, koska jos ainoastaan ​​ulkokuori on poistettu, riisi kutsutaan ruskea riisi, joka on, kuten nimestä voi päätellä, ruskehtava ja vie enemmän aikaa ja vettä keittää kuin valkoinen riisi. Valkoinen riisi on laajennettu säilyvyys ja on vähemmän altis pilaantumaan pitkiä aikoja. Valkoinen väri johtuu puola riisinjyvän joka tekee myös se kiiltävä ja kirkas ulkonäkö.

Riisi lajikkeita, kuten Basmati ja Jasmine ovat tunnettuja ja toinen suosittu, pitkäkuituista, valkoista riisiä. Arborio on tunnettu, lyhytjyväisiä, valkoinen riisi. Lyhyen riisi on tahmea, kun se on keitetty verrataan pitkän viljan, valkoinen riisi. On olemassa muutamia yhteisiä menetelmiä ruoanlaitto riisi riippuen lopulliset tulokset haluttu ja tyypistä valkoista riisiä keittää. Yleisesti, 240-260g riisiä saadaan keittämisen jälkeen 100 g kypsentämätöntä riisiä.

Eri lajikkeiden valkoista riisiä on eri ravintoarvot ensisijaisesti riippuen maaperän, käytettävien lannoitteiden, vallitsevat ympäristöolosuhteet jne On tutkittu, että valkoinen riisi menettää joitakin sen ravintoaineita, kuten tiamiinia, joka on B1-vitamiini. Näin ollen joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa, valkoinen riisi on lisätty vitamiineja B1, B3, ja rauta ennen sen saataville markkinoilla. Valkoinen riisi maistuu erittäin hyvältä ja on hienostunut maku ja tuoksu. Kuitenkin näissä nykyaikana, ruskea riisi on suositeltavin terveystietoisille ihmisiä useammin.Jasmine Rice
Jasmiiniriisi on erilaisia ​​pitkäjyväistä, valkoinen riisi. Se tunnetaan myös Thai tuoksuva riisi. Jasmine riisi on peräisin Thaimaasta ja siis nimi, Thai tuoksuva riisi. Jasmiiniriisi on myös nimitystä Thai Hom Mali riisiä. Se oli alun perin nimeltään Khao Hom Mali 105 lajike vuonna 1954 Thaimaassa.
Tärkein ominaisuus Jasmine riisi on, että se on pitkä martioitu, valkoinen riisi, jossa on pähkinäinen aromi. Maku on pandan kaltainen, koska läsnä oli 2-asetyyli-1-pyrroliinia. Kun keitetty, jyvät takertuvat toisiinsa, mutta se ei ole kovin tahmea.

Yhteenveto: