Ero Stock ja BrothStock vs Broth

Keittäminen erilaisia ​​ruokia vaatii tuntemusta eri ruoanlaittoon termejä. Tämä on hyvä tapa varmistaa, että et koskaan mennä pieleen, kun valmistelet suosikki perheen ruokia. Let 's katsomaan kaksi yleisimpiä termejä usein keskenään: Kanta ja liemi.

Kanta on yksinkertaisesti makeutettua vettä. Se valmistetaan kytevän erilaisia ​​aineksia, jotka voivat romuttaa liha, luut ja Mirepoix (joka on yhdistelmä selleri, porkkanat, sipulit tai muita vihanneksia), sekä yrtit ja mausteet. Ainesosat laitetaan kylmään veteen, ja haudutettua. Kylmä vesi edistää uuttamalla kollageenin, koska kuuma vesi yleensä sinetöi kollageenia. Se on valmistettu ilman suolaa, sillä nestettä on jäljellä tehdä keitot ja kastikkeet. Sitten se on haudutettua kevyesti, kuplia vain rikkomatta pintaa, eikä täysin kiehuvaa. Keittämällä kalusto tekee samea.

Nykyään valmiin lihaliemikuutiot koostuu kuivattuja varastossa ainesosia, ovat saatavilla markkinoilla. Tämä tarjoaa mukavuutta valmistelussa nopeita aterioita.

Toisaalta, liemi on nestemäinen jossa liha, luut, kalan, kasvisten ja viljat on haudutettua ja keitetty pitkiä aikoja, jotta ote maku ja ravinteita ainesosia. Sitä käytetään pohjana keittojen, gravies ja kastikkeet. Joissakin paikoissa, liemi on synonyymi keittoa, ja voi syödä yksin tai lisukkeita.

Puhtaamman esittely liemi, munanvalkuaiset voidaan lisätä aikana kytevän. He hyytyä, ja ansa sedimenttien selkeyttämiseksi liemi.Sekä kalusto ja liemi ovat suosittuja valmistelussa terveellisiä aterioita ympäri maailmaa. Oikea valmiste on avain varmistaa, että ruoat tarjoillaan, aivan käden ruokapöytä.

Yhteenveto:

1. Kanta valmistetaan varovasti kytevän aineosat ilman kuumennusta niitä, samalla kun liemi vaatii pitkän ajan kiehumaan.

2. Kanta on vähemmän maukas, sillä se on yleensä koostuu lihan ja vihannesten tähteet, kun liemi koostuu elinkelpoisten ainesosia, ja voi syödä yksin kuin keitto.