Ero Veri ja PlasmaVeren vs Plasma

Veri on nestemäinen aine työntyy ulos sydän. Se kulkee eri kehon osien kautta verisuonia ja hiussuonia, ja palaa sydämeen suonissa. Järjestelmä, joka on vastuussa kuljetuksesta verta kehossa on vikaa. Veren sisältää aineita, kuten mineraaleja, proteiineja ja ravintoaineita, joita tarvitaan kehitystä solujen, kudosten ja elinten. Sanotaan, että veri on ruokaa kehon 's järjestelmä. Aikuinen mies sisältää noin viisi-kuusi litraa verta, ja aikuisen naisen on noin neljä-viisi litraa verta. Lapsilla on noin kolme litraa verta niiden elin .

On myös veri kuljettaa happea (O2) kehon läpi, ja eliminoi hiilidioksidi (CO2), ja muut kuona-aineet, kehosta. Veressä, kun uutettu henkilö, pidetään kokoverestä. Siinä on kolme osaa, joka sisältää punasoluja (RBC), valkosolujen (WBC), plasman ja verihiutaleiden. Nämä komponentit ovat yleensä erotetaan voidakseen käyttää niitä verensiirtoon. Se ei ole kovin usein, että kokoverta käyttää verensiirtoon; lukuun ottamatta sydämen leikkauksia ja sirppisoluanemiaa sairaudet, joissa on suuri määrä verta menetys. Lisäksi ravintoaineet se kuljettaa, vaan siihen sisältyy myös immuunivasteita, ja toimii lämmön jakelija keholle. Punaisten verisolujen veren kestää kauemmin täydentää, noin 3-5 viikkoa, ja se sisältää antigeenejä, jotka voivat vaarantaa yksi 'elämän, jos luovuttaja ja vastaanottaja' verta on ristiriitaiset, kun se on verensiirtoa. Veri on ratkaiseva elämän jatkumisesta.

Plasma on yleensä siteerattu aine, joka jää taakse veressä, jolloin punasolut otetaan pois. Se on keltainen, nestemäinen osa kokoveren, joka muodostaa 55 prosenttia koko verta, ja se on noin 90 prosenttia vettä. Koska merkittävä osa verta, sitä laajemmin käyttää verensiirtoon, erityisesti uhrien palovammoja, trauma, ja ne kärsivät fysiologisista romahtaa. Se sisältää hyytymistekijöiden joka estää liiallinen veren virtausta avoimia haavoja. Potilaat, jotka kärsivät hemofiliapotilaille tauti usein verensiirron kanssa plasma.Koska se voidaan täyttää nopeammin RBC (noin 24 tuntia), plasmaa voidaan lahjoitti jopa kaksi kertaa viikossa. Yksi menetelmä käyttää hoitamaan useita autoimmuunisairauksien, on plasmafereesin tai plasma vaihto. Se on menettely, jossa veri puhdistetaan hoitotarkoituksiin. On turvallisempaa lahjoittaa plasmasta, koska se on vasta-aineiden torjua infektiota ja mitään haitallisia aineita. Vasta-aineita plasmassa nopeasti muutettu, joten se edistää lahjoittaa kun 'sa ristiriitaiset luovuttajan ja vastaanottajan. Sitä voidaan uuttaa ja tallentaa pakastimessa vuoden. Kun se otetaan pois ja sulatettu, sitä kutsutaan tuoreplasman ( FFP), ja pieni osa, joka tulee lisäksi jälkeen jäädytetty ja sulatettu, kutsutaan kryosaostuma.

Yhteenveto:

1. Veri on hyvin aine uutetaan kehosta, kun plasma on yksi veren osia.
2. Kokoveri käytetään sirppisoluanemia potilasta, ja ne, jotka ovat parhaillaan sydämen leikkauksia, kun taas plasma on yleensä käyttää verenvuototautiin tai polttaa, trauma ja romahti potilaita.
3. Plasma on turvallisempaa transfuse jos yhteensopimattomuus riski on mahdollinen.
4. Plasma voidaan täyttää nopeammin RBC.