Ero ERT ja HRTERT vs HRT

Estrogeenikorvaushoitoa (ERT) ja hormonikorvaushoidon (HRT) ovat hormonihoidoissa määrätty vaihdevuodet ohittaneilla naisilla. ERT ja HRT molemmat lievittää oireita vaihdevuodet kuten mielialan vaihtelut, kuumia aaltoja ja emättimen oireita, jotka johtuvat epäsäännöllinen tasot hormonien elimistössä kuten estrogeeni.

Aiemmin HRT vain viitataan ERT. Myöhemmin, HRT sisälsi sekä estrogeenia ja progestiinia. Progestiini on tärkeää estää esiintyminen kohdun limakalvon syöpä. Se pitää kohdun limakalvon paksuuntuminen. Estrogeeni, jos yksinään, voi lisätä riskiä sairastua kohdun limakalvon syöpään. HRT on tarkoitettu naisille, joilla on vielä kohtu. Progestiinia myös kutsutaan kuin progestiinia. Progestogen simuloi samat vaikutukset progesteroni vaikka sen ei 't ovat progesteroni sisältöä. Se voi olla peräisin testosteronia eikä pelkästään progesteronia. HRT hoito kuuluu ajoittaista yhdistetty HRT, syklinen HRT, jatkuva yhdistetty HRT, ja jatkuva syklinen hormonikorvaushoitoa. Ne ovat käytetyt riippuen naisen 's kunnossa. Progestogeenit ovat saatavilla eri muodoissa, kuten voiteet, kierukka (IUD), Pill, emätinkapselit maapähkinäöljyssä tai injektiot.

Aina estrogeenia tarvitaan yksin, ERT on hoito käytetty. ERT, tai pelkän estrogeenin, on perus hormonikorvaushoito naisille, joilla oli kohtu poistettiin kuten ne, jotka ovat käyneet läpi kohdunpoisto. ERT voi sisältää virtsa tammojen jotka ovat raskaana. Tämä lomake kutsutaan kuin konjugoitu estrogeenit. Konjugoidut estrogeenit ovat tehokkaampia kuin ERT tehty laboratoriossa kuten esteröityjen estrogeenien, estradioli, ja estropipaatti. Estrogeenit ovat saatavilla monissa eri muodoissa, kuten emättimen voiteet, laastarit, laukauksia, implantit, tabletit / pillerit, ja Ehkäisyrengas insertit.

Vaikka tehty lievittää oireita, ERT ja HRT myös niiden haitat ja sivuvaikutukset. Seuraavia voidaan naisten kokema nojalla ERT ja HRT: huimaus, muutokset sarveiskalvon muoto, kouristelua, kohdun verenvuotoa, joka sisältää kuukausittaista muutamia kuukausia, päänsärky, lisääntynyt tiheys rintojen, rintojen arkuus, nesteen kertymistä tai turvotus on vatsa. Estrogeeni voi aiheuttaa painon nousua käytön aikana. Luonnollinen progestiinit olla vähemmän sivuvaikutuksia kuin synteettisesti valmistettu progestiinit. Synteettiset progestiinit voivat johtaa huonommissa olosuhteissa kuten epilepsia, masennus, migreeni, sydämen vajaatoiminta, ja astma. Sivuvaikutukset hoidon riippuu nainen ottaa sitä. Jotkut naiset, jotka käyttävät ERT / Hormonikorvaushoito voi esiintyä haittavaikutuksia, koska ne silti on mukauduttava hormoneja. Kolmen kuukauden tutkimus tapahtuu lääkärin tarkkailla potilasta. Hormonipitoisuuksia säädetään hallitsemaan oireita.

Lukuun ottamatta edellä mainittuja etuja käyttämällä ERT ja HRT, se myös ehkäisee luukatoa, vaikka se ei ole todistettu vähentävän murtumia. Ottaen ERT ja HRT voi parantaa kolesteroli.

Riskit otetaan ERT ja HRT sisältyy suuria riskejä sairastua sydänkohtaukseen, kohonneet triglyseridiarvot, riski sairastua rintasyöpään varsinkin jos käytetty pitkään aikaan, sekä lisää riskiä munasarjasyöpä, veritulppa, aivohalvaus, ja saattaa hieman lisätä riskissä saada sappikiviä.

Hormonikorvaushoitoa käyttävillä naisilla on seulottava niiden yleistä terveydentilaa, halu kokea oireita, ja oireidensa vaikeuden. Jos oireita vaihdevuodet vaikuttavat kykyyn suorittaa jokapäiväisistä toiminnoista, sitten HRT on suositeltavaa. Normaalisti ERT / hormonikorvaushoitoa otetaan vain kolmesta viiteen vuoteen. Taittumassa tarvitaan, jos otetaan yli suositellun ajan. Hormonikorvaushoito ei anneta raskaana oleville naisille, on maksasairaus, on ollut aivohalvaus tai sydänkohtaus, joilla on tuntematon kohtuverenvuoto, ja joilla on aiemmin veren hyytymishäiriöt.Yhteenveto:

1. Estrogeenin (ERT) ja hormonikorvaushoidon (HRT) ovat hormonihoidoissa määrätty vaihdevuodet ohittaneilla naisilla.

2. ERT ja HRT molemmat lievittää oireita vaihdevuodet kuten mielialan vaihtelut, kuumia aaltoja ja emättimen oireita, jotka johtuvat epäsäännöllinen tasot hormonien elimistössä kuten estrogeeni. Se myös ehkäisee luukatoa, vaikka se ei ole todistettu vähentävän murtumia. Ottaen ERT ja HRT voi parantaa kolesteroli.

3. HRT viittaa yhdistelmä estrogeenin ja progestiinia, kun taas ERT viittaa estrogeenia vain. HRT suositellaan naisille, joilla on vielä kohtu. Toisaalta, ERT on niille, jotka ovat olleet kohdunpoisto (poistamalla kohtu).

4. Seuraavat ehkä naisten kokema nojalla ERT ja HRT: huimaus, muutokset sarveiskalvon muoto, kouristelua, kohdun verenvuotoa, joka sisältää kuukausittaista muutamia kuukausia, päänsärky, lisääntynyt tiheys rintojen, rintojen arkuus, nesteen kertymistä tai turpoamista vatsan.

5. Synteettiset progestiinit voivat johtaa huonommissa olosuhteissa kuten epilepsia, masennus, migreeni, sydämen vajaatoiminta, ja astma.