Ero ADEM ja MS ADEM vs MS

Taudin diagnosointiin on tullut pitkän tien, mikä johtuu lähinnä valtava parannuksia lääketieteellisen teknologian. On kuitenkin olemassa tiettyjä sairauksia, joilla on samat oireet ja vaikuttaa samalla alueella, mutta lähemmin tarkasteltuna se osoitti, että ne eroavat merkittävästi toisistaan. Tämä on tärkein syy, miksi lääkärien täytyy olla varma potilas 's kunnossa ennen kuin yrittää antaa lääkitystä. Antamalla vääränlaista hoito on erittäin vaarallista ja voi jopa pahentaa tautia.

Yksi erityinen sairaus, joka hämmentää monia lääketieteen asiantuntijat on akuutti disseminoitunut enkefalomyeliitti tai ADEM ja sen uncanny yhtäläisyyksiä multippeliskleroosi tai MS. On olemassa erilaisia ​​mielipiteitä siitä, miten käsitellä nämä kaksi ehtoa, jotka vaikuttavat keskushermostoon. On lääkäreitä, jotka uskovat ADEM pitäisi luokitella muunlainen multippeliskleroosi takia yhtäläisyyksiä oireita ja ennustetta, vaikka on olemassa ryhmiä, jotka uskovat sen 's täysin erilainen tauti, joka on tutkittava erikseen.

Asiantuntijoiden mukaan molempien tautien hyökätä keskushermostoon ja toistaiseksi se 'on ainoa vakiintunut kiistatonta. On tärkeää huomata, noin olosuhteet, jotka vaikuttavat keskushermostoon on, että ne kaikki voivat näytteille saman tyyppisiä oireita, joita tarkoitetaan sekä ADEM ja MS jakaa sen muiden neurologisten sairauksien kuin hyvin. ja todellakin erotti nämä kaksi, huolellisen analyysin on tehtävä sillä tavalla ne hyökkäävät keskushermostoon.

ADEM pidetään aiheuttaman sairauden immuunivasteet aivojen jälkeen vakavia virus-, bakteeri- tai parasiitti-infektio. Se voi myös rokotuksen jälkeen, joka vuoksi useimmat ADEM potilaat ovat lapsia. Multippeliskleroosi tai MS toisaalta on tulehduksellinen sairaus, joka vaikuttaa myeliinitupen aivojen 's axons aiheuttaa vahinkoa sekä aivoja ja selkäydintä. Sen erityinen syy on edelleen määrittelemätön, mutta asiantuntijat uskovat se on geneettinen.

ADEM ja MS myös eroavat toisistaan ​​siinä, miten niitä käsitellään. Kun ADEM hyökkäyksiä, suonensisäinen steroideja käytetään helpottaa oireita. Pesäkekovettumataudin se on jatkuvaa hoitoa ja lääkitystä hidastaa taudin ja sen oireet. Vieläkään ei ole tiedossa parannuskeinoa MS taas ADEM on hoidettavissa käyttäen aggressiivinen lääkkeitä.ADEM ja MS poikkeavat toisistaan ​​myös vakavuutta hyökkäyksiä. Molemmat sairaudet ovat kovia diagnosoida varhaisessa vaiheessa ja siten kun ensimmäiset merkit näkyvät potilaat ovat jo edennyt pitkälle. ADEM voivat olla vakavia ja äkillisiä. Kun akuutti oireita ilmenee, hoito on tarpeen, kunnes se häviää. MS, hyökkäyksiä tapahtuu vähitellen, kun ei ole toimenpiteet taudin torjumiseksi, kuten lääkityksellä ja hoito. Monilla potilailla, joilla on MS voi elää normaalia elämää niin kauan kuin he hoitavat taudin kunnolla.

Patologinen tutkimukset osoittavat myös erilainen plakin kertyminen valkean aineen aivojen aiheuttamia vaurioita molempien tautien. ADEM, tulehdus esitetty levitetään laajalti, vaikka MS sitä 'on enemmän rajattuja. Diagnostic työkaluja, kuten MRI ja selkäydinnesteen testejä käytetään tunnistamaan molemmat ehdot minkä vuoksi monet asiantuntijat ovat kova aika mitkä on kumpi.

Yhteenveto:

1. ADEM on taudin aiheuttama immuunivaste infektion, kun taas MS uskotaan olevan geneettinen luonteeltaan.
2. ADEM voidaan hoitaa kerran oireita ilmenee, kun taas MS voidaan ohjata säännöllistä lääkitystä ja hoitoa.
3. ADEM voi näyttää akuutteja oireita äkillisesti, kun taas MS näyttää merkkejä vähitellen kunnes lääketieteellisiä toimenpiteitä.