Ero Ileostomia ja avanneIleostomia vs avanne

On olemassa suuri joukko huolenaiheita, kun se tulee ihmisen ruoansulatuskanavan. On olemassa erilaisia ​​tapauksia, joissa normaalia toimintaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, joko synnynnäinen tai olosuhteet ympäristöstä. Lastentaudeissa Esimerkiksi jotkut lapset kärsivät Hirschsprungin 'tauti. Se on sairaus, jossa paksusuoli ei ole hermosolu. Hermosolu vastaa Colon on peristaltiikan tai tahattomia liikkeitä. Mutta yleisemmin, The ? ongelma suolessa voitiin elämäntapa liittyy. Jos olet tyyppinen henkilö, joka doesnt 't ottaa tarpeeksi kuitua hänen ruokavalio, saatat kehittyä syöpä. Syöpä ensisijaisesti kehittää takia ärsytystä limakalvon suolistossa. Mitä enemmän turhia materiaaleja pitää yhteyttä suolen limakalvolla, johtuen väärinkäytökseen suolen, sitä suurempi henkilö 's taipumus kehittämiseen paksusuolensyöpä.

Kun se tulee ongelmia suolistossa, on kaksi mahdollista kirurgista toimia, joita lääkärit voisivat tehdä saadakseen jätemateriaalien ulos henkilö 's järjestelmä. Nämä ovat ileostomian ja avanne. Pohjimmiltaan nämä menettelyt ovat samat, koska molemmat tarvitsevat kokoelma laukku kerätäkseen ulosteet. on kuitenkin olemassa suuria ja pieniä yksityiskohtia, jotka erottavat ileostomia peräisin kolostomia.

Asia, joka erottaa kaksi on se, että ileostomy tehdään lopettamiseksi ohutsuolen pintaan vatsan. Jätteet tulee ulos ileostomy on kerättiin pussitusmateriaalien järjestelmä, joka on puhdistettava aina kun henkilö menee mukavasti huoneeseen virtsata. Pussi tyypillisesti vaihdetaan 5 päivän osana ileostomia hoitoa. Jos paksusuolen on jo kykenemätön loppuun ruoansulatuksessa, useimmat lääkärit käyttävät mieluummin ohutsuolen karkottaa jätemateriaaleja.Jos henkilö on ottaa ohutsuoliavanne, suurimman osan ajasta, se ei ole suositeltavaa, että henkilö ottaa kuitupitoinen ruokavalio koska ohutsuoleen, kuitu ei saa käsitellä kokonaan. Hyvä ratkaisu tällaiseen ongelmaan olisi oltava perusteellinen pureskelusta ruokaa. Näin vatsaan ja suolistoon ei enää tarvitse polkea suuria paloina boluksen.

Avanne toisaalta on kirurginen toimenpide tehdään terveen osan paksusuolen (siis nimi kolostomia). Kaksoispiste on sitten ommeltiin vatsan kanssa avanne laitteen tai pussi, joka kerää ulosteet. Tämäntyyppinen menettely tapahtuu, jos osa paksusuolen on jo poistettu tai funktionaalinen. Tyypillisesti distaalinen osa paksusuolen poistetaan, että poistaa ulosteet irtautumisesta peräaukko. Toinen indikaatio avanne on lepoa kaksoispiste 's osa, varsinkin jos oli toiminnon tai kasvain. Pääsääntöisesti on peukalo avanne hoidon, sitä suurempi osa paksusuolen joka on liitetty vatsan alueelle, sitä enemmän kertaa, että pussi tulee tyhjentää.

Sekä Ileostomia ja avanne ovat kirurgisia toimenpiteitä

Sekä Ileostomia ja avanne käyttää pussi tai keräysjärjestelmä joka tyhjennetään useita kertoja päivässä.

Avanne tehdään paksusuoleen kun ileostomy tehdään ohutsuoleen.