Ero Sirppisoluanemiaa Hemoglobiini ja normaali Hemoglobiini Sirppisoluanemiaa Hemoglobiini vs normaali Hemoglobiini

Joka vuosi, lapset ja aikuiset ovat diagnosoitu veren välityksellä tarttuvien tautien. Yksi kohtalokas tyypit on leukemia, joka on jo syöpä. Jotkut näistä veren sairaudet periytyvät viallisia geenejä, kun taas toiset ovat puutteen vuoksi ravinteita, kuten rautaa, joka puolestaan ​​voi aiheuttaa IDA tai raudanpuute anemia.

Sirppisoluanemia esiintyy jotkut ihmiset ympäri maailmaa, erityisesti sen Afrikkalainen rotu. Joka vuosi tuhannet lapset ovat diagnosoitu sen Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Se ei ole tappava tauti, vaan hallittavissa yksi. Kuitenkin varhainen diagnoosi on parempi estää komplikaatioita.

Vuonna SCD tai sirppisoluanemia, hemoglobiini soluissa voi olla joko normaali tai voi aiheuttaa solun tulla sirpin muotoinen ja jota voidaan sirppisoluanemia hemoglobiini. Pyrkikäämme selvittää erot normaalin hemoglobiinin ja sirppisoluanemia hemoglobiini.

Normaali punasolut muodoltaan pyöreitä tai kiekon muotoinen, kun taas sirppisolukriisejä ovat muodoltaan puolikuun tai puolikuun muotoinen. Kun nämä solut liikkuvat ja virtaus verenkiertoon, normaali punasoluja, jotka sisältävät normaalia hemoglobiinia liikkuvat hyvin sujuvasti. Kuitenkin, kun sirppisolukriisejä siirtyvät verenkiertoon, tämä aiheuttaa 'ruuhkan', joka estää veren virtausta vastineeksi. Sirppiin solujen hemoglobiinin yleensä säikeiden muodostamiseksi, jotka aiheuttavat sirppisolu muoto RBC tai punasoluja.

Kun näin tapahtuu, sirppisolukriisejä aiheuttaa sirppisoluanemia. Kuten me kaikki tiedämme, anemiaan, on pienempi määrä RBC. Tämä aiheuttaa anemiaa, koska on vain vähän normaalia hemoglobiinia, joka kuljettaa happea keuhkoista muualle kehoon. Joten oireita, kuten väsymystä ja uneliaisuutta voi esiintyä lapselle.RBC: t tuotetaan luuytimessä ja korvataan kehon kolmen kuukauden välein. Tämä on, kun kyseessä on normaali RBC. Kuitenkin SCD, se korvataan nopeasti noin 10-20 päivää vain. Luuytimen on suuria vaikeuksia tuottaa punasoluja.

SCD ja sirppisoluanemia periytyvät heidän vanhempansa, jotka ovat kantajia. Nämä kantajat joka peri sen on sirpin piirre, joka on erilainen kuin sirppisoluanemia. Kun joku on operaattorin tai on sirpin piirre, hän ei tautia esiintyy. Kuitenkin, jos se 's välittivät eteenpäin lapsi, hän ilmentyvät oireet. Aina tulee olemaan 25 prosentin mahdollisuus tai 1 ulos 4 mahdollisuudet lapsesi on tämä sairaus, jos molemmat vanhemmat ovat sitä. Myös 50 prosenttia tai 2 ulos 4 lapset ovat kantajia, ja viimeisten 25 prosentin kasvaa normaalisti.

Tämä sairaus on elinikäinen ja on aina hallittavissa.

Yhteenveto:

1. Normaalit punasolut muodoltaan pyöreitä tai kiekon muotoinen, kun taas sirppisolukriisejä ovat muodoltaan puolikuun tai puolikuun muotoinen.
2. Normaali hemoglobiini aiheuttaa sileä virtaava RBC verenkiertoon taas sirpin muotoinen hemoglobiini aiheuttaa 'liikenneruuhka' verenkiertoon.
3. Normaalissa RBC, luuytimen toistavat sitä 3 kuukauden välein, kun taas sirpinmuotoinen, se kestää 10-20 päivää vain.