Ero angina pectoris ja sydäninfarktiAngina pectoris vs. Sydäninfarkti

Angina pectoris ja sydäninfarkti molemmat koskevat sydämen ja sen toimintoja. Angina pectoris on oireyhtymä, ja sydäninfarkti on hengenvaarallinen tila, joka voi johtaa äkillisen kuoleman henkilö. Sydäninfarkti ja angina pectoris kaksi merkittävästi vakavia sairauksia ja usein keskenään. Varhainen tunnistaminen angina pectoris saatetaan estää häiriö alkaen jatkuen sydäninfarkti. Tämä write-up pyritään suoraan osoittaa erot joukossa kaksi ja antaa tarvittavat toimet hallita niitä.

Angina pectoris voidaan lääketieteellisesti kutsutaan kuten rintakipu, tulos iskemian tai vähentäminen verenkierto sydämen sydänlihaksessa peräisin sepelvaltimoissa. Riittämättömyys verenkierron johtuu riittämättömyyden happea, joka saavuttaa sydämen. Kipu rinnassa liittyy angina pectoris kuvatulla potilas kuin puristus, puristamalla, tukehtuminen, murtumisesta tai polttava tunne tuntui rintalastan. Kipu voi olla äkillinen ja toistuva, usein johtuvat fyysisen rasituksen, ja on helpottunut nitroglyseriiniä ja levätä. Altistavan tekijän että hyökkäys riippuu on tyyppi angina henkilö on, koska ne vaihtelevat niiden presipitaatiotekijöitä.

Toisaalta, sydäninfarkti on hätätapaus yleisemmin kutsutaan sydänkohtaukseen. Se on tulosta tuhoaminen tai kuoleman sydänlihassolujen johtuu riittämättömyyden happea. Kipu tässä tilassa on ilmaistu olevan sietämätöntä tai murskaamalla ja tyypillisesti leviää sydämestä hartiat, leuka, kaula, ja takaisin. Rintakipu ja muut siihen liittyvät oireet eivät vähene nitroglyseriinin tai levätä.

Molemmat häiriöt voidaan vahvistaa elektrokardiografialla tai EKG. Electrocardiogram testitulokset potilaan oireita angina pectoris esittävät ST-segmentin lasku. Kun taas potilailla, joilla on sydäninfarkti, se esittää T-aallon inversio ja ST-segmentin lasku tai nousu. Angina pectoris voidaan myös vahvistaa käyttämällä stressitestin harjoituksen aikana. Toisin kuin angina, sydäninfarkti voidaan lisäksi vahvistanut laboratoriokokeiden kuten kohonneet kreatiniini- phospokinase, myoglobiinin, ja troponiiniarvo.

Management potilaalle, joka on angina pectoris sisältävät nitroglyseriiniä hallinto lievittää kipua. Potilas voi olla mieleen polttava tunne alla kielen antamisen jälkeen nitroglyseriini, jotka voivat osoittaa sen teho. Siten se voi myös olla sivuvaikutus kuten kasvojen punoitusta ja päänsärkyä.

Päinvastoin, interventiot potilaan, joka on täysin diagnosoitu olevan sydäninfarktin mukana happi hallinto, demerol anto helpottaa kipua, oikea asemointi potilaan keskipitkän korkean takaisin tuoli edistää levätä, jotta keuhkojen laajenee täysin ja lisätä hapen saantia, sekä ylläpitää vähäsuolainen, matala-kolesteroli, ja vähärasvainen ruokavalio.

Kuten monet ihmiset kertoisi, pieni määrä ennaltaehkäisy on aina parempi, että ton parannuskeinoa. Yhteiskunnassa, jossa peruselintarvikkeiden kuten instant ateriat, yleisö tulisi olla erittäin varovainen, kun valitsemalla pääsee ruokamieltymykset. Terve ja tasapainoinen ruokavalio yhdessä säännöllinen liikunta varmasti auttaa ihmisiä vähentää mahdollisuuksia ottaa kardiovaskulaaristen sairauksien, kuten sydäninfarkti ja angina pectoris.

Yhteenveto:

1. Rasitusrintakivut on oireyhtymä, ja sydäninfarkti on hengenvaarallinen tila, joka voi johtaa äkillisen kuoleman henkilö.2. Sydäninfarkti ja angina pectoris kaksi merkittävästi vakavia sairauksia ja usein keskenään. Varhainen tunnistaminen angina pectoris saatetaan estää häiriö alkaen jatkuen sydäninfarkti.

3. Rasitusrintakivut voidaan lääketieteellisesti kutsutaan kuten rintakipu, tulos iskemian, tai alennus verenkierto sydänlihaksessa sydämen pois sepelvaltimoissa. Toisaalta, sydäninfarkti on hätätapaus yleisemmin kutsutaan sydänkohtaukseen.

4. riittämättömyys verenkiertoa angina pectoris johtuu riittämättömyyden happea, joka saavuttaa sydämen. Kipu rinnassa liittyy angina pectoris kuvatulla potilas kuin puristus, puristamalla, tukehtuminen, murtumisesta tai polttava tunne tuntui rintalastan.

5. Sydäninfarkti on tulosta tuhoaminen tai kuoleman sydänlihassolujen johtuu riittämättömyyden happea. Kipu tässä tilassa on ilmaistu olevan sietämätöntä tai murskaamalla ja tyypillisesti leviää sydämestä hartiat, leuka, kaula, ja takaisin.

6. angina pectoris, rintakipu ja muut siihen liittyvät oireet eivät vähene nitroglyseriinin tai levätä.

7. EKG testitulokset potilaan oireita angina pectoris esittävät ST-segmentin lasku. Kun taas potilailla, joilla on sydäninfarkti, se esittää T-aallon inversio ja ST-segmentin lasku tai nousu.

8. Rasitusrintakivut voidaan vahvistaa käyttämällä stressitestin harjoituksen aikana. Toisin kuin angina, sydäninfarkti voidaan lisäksi vahvistanut laboratoriokokeiden kuten kohonneet kreatiniini- phospokinase, myoglobiinin, ja troponiiniarvo.