Ero PCOS ja endometrioosi PCOS vs Endometrioosi

Naiset 's terveys on helmi joukossa yksilöitä ympäri maailmaa. Nainen' s herkkä ehto verrattuna ihminen on äärimmäisen huolestunut, koska hän on voimakkaasti vastuussa lisääntymiselle. Tiettyjä edellytyksiä, jotka vaikuttavat eniten naisiin saattaa heidät vakavia riskejä. Näiden joukossa ovat munasarjojen monirakkulatauti (PCOS) ja endometrioosi.

PCOS on edellytys jossa naisen 's hormonit eivät ole vakiintuneet. Perussyy sivustot ovat munasarjat. Normaalisti munasarja tuottaa hormoneja, jotka ovat välttämättömiä ja tarpeeksi nainen kuin minimaalisia määriä androgen. Valitettavasti naisen munasarjojen tämän ehto tuottaa enemmän kuin tarpeeksi hormoneja, jotka aiheuttavat haitallisia vaikutuksia elimistöön. Yksilöt PCOS yleensä liiallinen karvoituksen ja epänormaali pituus ja paino. Pitkäaikainen vaikutukset voivat johtaa kehitystä sydänsairauksia ja diabetesta jotka myös laajalti aiheuttamia tietyt hormonit.
Oireita PCOS voidaan helposti tunnistaa useimmat ilmentyä fyysisesti. Näistä ovat: painonnousu, akne, masennus, hedelmättömyys, hiustenlähtö, ja liiallinen karvankasvu. Sisäisesti naiset PCOS voi kehittyä kystat munasarjoissa määrittelemän ajan. Poissulkemiseksi PCOS, täytyy nähdä lääkäriin ja tehdään ultraääni testaus.
Hoito PCOS vaihtelee liikunta, ruokavalio muutos, ja loput. Lääkehoito voitaisiin myös antaa sairauksien torjunnassa ja tukea raskauden jos on samanaikainen esiintyminen.
Samaan aikaan, endometrioosi on tila, jossa on poikkeava kasvu kohdun limakalvon solujen (joka karistaakseen sisältä kohtu kuukautisten aikana) kohdun ulkopuolella. Kasvualueita löytyvät munanjohtimet, lantion tai huonompi, imunestejärjestelmän, maksa, ja aivot.

Useat naisten lisääntymis- vuosina (25-35 vuotta vanha) kehittää endometrioosi, vaikka jotkut kehittää sitä jo 11. On tapauksia, joissa oireet eivät tule läsnä. Mutta jos näin on, lantion kipu on yleisin oire. Useimmat naiset myös tulla hedelmättömiä ja kehittää muita oireita.

Syy endometrioosi on tuntematon, mutta erilaisia ​​teorioita harkitaan. Yksi teoria on taaksepäin kuukautiset (jos kuukautisvuoto on hajallaan muihin osiin sukuelimiin. Diagnoosi voidaan tehdä kautta ultraääni, magneettikuvaus (MRI), lavastus, ja koepala. Lääkehoito voi liittyä leikkaus, hormonaaliset lääkkeet, ja muiden asianomaisten lääkitys.Yhteenveto:

1. Sekä PCOS ja endometrioosi naisia. Munasarja on tärkein tavoite sivustolla molemmat ehdot.

2. PCOS on tila, jossa nainen 'hormonit eivät ole stabiloitu, kun endometrioosi on tila, jossa on epänormaalin kasvun limakalvon solujen kohdun ulkopuolella.