Ero Allergiat ja Kylmä
Allergiat vs Kylmä

Joka vuosi, monet kärsivät yksinkertainen oireita allergiat ja kylmää. Valitettavasti monet eivät näihin ongelmiin tehokkaasti, koska niiden kyvyttömyys tunnistaa mitä todellinen oire on. Joten on se allergia tai vain kylmä?

Oire-viisasta, allergia poikkeaa kylmästä koska se ei koskaan aiheuttaa kuumetta, kipu, ja äärimmäisen väsyneinä. Se aiheuttaa harvoin päänsärkyä ja rintakipua. Joskus, allergiat aiheuttaa lievää väsymystä, kurkkukipu ja yskä. Aivastelu, nenän vuotaminen ja tukkoisuus ovat yleisiä. Päinvastoin, kylmä voi aiheuttaa lieviä tai kohtalaisia ​​rintavaivat. Yskä on myös yleisempää. Itse asiassa, yskä saattaa ilmetä köhä. Kurkkukipu on yleisempää kylmä kuin allergioita. Ja toisin kuin allergiat, joka ei koskaan aiheuttaa kipuja ja kuume, kylmä voi edistää lievää kipua ja hieman kuumetta (joskin harvinaisia).

Kuten mainittu, sinun täytyy tunnistaa oireita kylmä ja allergiat kunnolla, jotta voit tehokkaasti käsitellä niitä. Kun diagnoosi joko kylmän tai allergia on todettu, se on oikea aika aloittaa käsittelemällä sopivalla lääkitys. Jotkut lääkkeet, kuten antihistamiinit ja steroidit, voidaan käyttää sekä allergian ja kylmä. Kuitenkin allergiat yleensä edellyttävät reseptiä nenän steroidit kärsivän potilaan kylmästä ehkä aspiriinia ja muut kipulääkkeet kuten ibuprofeeni torjumiseksi kivut, onko.Allergia yleensä tapahtuu, koska henkilö on altistunut allergeenille, että hän helposti saa allergisen reaktion. Jos siis tietää, mitä aineita tai asioita olet allerginen sinun täytyy päästä pois. Joitakin yhteisiä allergeeneja ovat siitepöly, muotit, eläinten hilse, torakat ja pölypunkit mm. Paras ehkäisevät toimenpiteet kylmä oireet ovat oikea käsienpesu ja pysyä pois henkilöt, jotka ovat tunnettuja aktiivisia kylmä oireita.

Lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon työntekijöiden täytyy korostaa kuitenkin, että on tärkeää kohdella alustavia merkkejä joko allergia tai kylmä, koska jos jompikumpi on puututa niin henkilö kärsii tällaisesta voi kehittyä paljon monimutkaisempi olosuhteet kuten astman ja sivuontelotulehdus, kun kyseessä allergia. Samoin hoitamaton kylmä oireet voivat johtaa poskionteloiden tukkoisuus, astma ja infektio välikorvan.

Kylmä voi aiheuttaa särky ja kuume (harvinainen) toisin kuin allergiat, joka ei koskaan johda tällaiseen.

Yskä ja kurkkukipu on yleisempää kylmä kuin allergia.