Ero DKA ja HHSDKA vs HHS

'DKA' tarkoittaa 'diabeettinen ketoasidoosi' ja 'HHS' tarkoittaa 'hyperosmolar hyperglycemic oireyhtymä.' Sekä DKA ja HHS ovat kaksi komplikaatioita diabetes. Vaikka monet eroja DKA ja HHS, perusongelma liittyy insuliinin puutos.

Verrattaessa kahta, HHS on suurempi kuolleisuus. Kun DKA on kuolleisuus on 2-5 prosenttia, HHS on 15 prosentin kuolleisuus.

Diabeettinen ketoasidoosi nähdään pääasiassa tyypin 1 diabeetikoilla, mutta näkyy myös joissakin tyypin 2 diabeetikoilla. Hyperosmolaarinen hyperglykeemisessä oireyhtymä on pääasiassa nähdään iäkkäillä potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes.

DKA on pääasiassa tunnusomaista hyperglykemia, asidoosi tuottavat derangements, ja kuivuminen. Infektio, häiriöitä insuliini, ja diabeteksen ovat joitakin yleisiä syitä DKA.

Hyperglykemia, nestehukka ja hyperosmolaarisuus ovat joitakin yhteisiä piirteitä hyperosmolar hyperglycemic oireyhtymä. Mutta HHS ei ole ketoasidoosi.Jotkut varhaiset oireet diabeettisen ketoasidoosin ovat lisääntynyt jano ja lisääntynyt virtsaaminen. Muita oireita ovat pahoinvointi, heikkous ja väsymys. Bakteeri-infektio, sairaus, insuliinin puutos, stressi, ja insuliini infuusio katetrin tukkeutuminen ovat joitakin syitä, jotka johtavat DKA.

Verrattuna diabeettinen ketoasidoosi, The hyperosmolaarinen hyperglykeeminen oireyhtymä kehittyy vasta aikana viikossa. Diabeettinen ketoasidoosi kehittyy nopeasti. Lisääntynyt nestehukka, akuutti sairaus, oksentelu, dementia, keuhkokuume, liikkumattomuus, ja virtsatieinfektiot ovat joitakin yleisiä syitä hyperosmolar hyperglycemic oireyhtymä.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista hoitoon DKA liittyy korjaamiseksi korkea veren glukoosipitoisuus pistämällä insuliinia sekä korvaa nestettä menetetään, koska oksentelu ja virtsaaminen. Päätavoitteena HHS Hoito sisältää korjaamalla kuivuminen jotka parantaisivat verenpaine, verenkierto, ja virtsaneritystä.

Yhteenveto:

1. 'DKA 'tarkoittaa' diabeettinen ketoasidoosi 'ja' HHS 'tarkoittaa' hyperosmolar hyperglycemic oireyhtymä. '
2. Diabeettinen ketoasidoosi nähdään pääasiassa tyypin 1 diabeetikoilla, mutta näkyy myös joissakin tyypin 2 diabeetikoilla. 3. hyperosmolaarinen hyperglykeemisessä oireyhtymä on pääasiassa nähdään iäkkäillä potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes.
4. Kun DKA on kuolleisuus on 2-5 prosenttia, HHS on 15 prosentin kuolleisuus.
5. DKA on ominaista hyperglykemia, asidoosi tuottavien derangements, ja nestehukka. Infektio, häiriöitä insuliini, ja diabeteksen ovat joitakin yleisiä syitä DKA.
6. Hyperglykemia, nestehukka ja hyperosmolaarisuus ovat joitakin yhteisiä piirteitä hyperosmolar hyperglycemic oireyhtymä. Mutta HHS ei ole ketoasidoosi.