Ero IgG ja IgEIgG vs IgE

Kun puhutaan ruoka-aineallergiat ja jotkin muut lajit allergisia reaktioita, saatat ihmetellä, miksi allergologist tai perheen lääkäri määrää, että te kokeita kuten IgG- ja IgE testejä. Nämä tekniset termit ovat todella lyhenteet kahdesta eri tyyppisiä immunoglobuliineja, tunnetaan nimellä vasta-aineita. Näissä Y-muotoinen hävittäjiä auttaa torjuntaa hyökkääviä taudinaiheuttajia ja luokitellaan viiteen rajapinnat, joihin IgG ja IgE kuuluvat.

IgG immunoglobuliini on luultavasti mitä yhteinen käsite vasta-aine on. Vaikka ne ovat pienempiä kuin muut taistelijat, ne ovat kuitenkin kaikkein suhteen numeroita. Tämä vasta-aine on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se voi kulkea istukan tarjota sikiön suojelua. Vaikka synnytyksen jälkeen vastasyntyneen lapsen, IgGs ovat edelleen noin auttaa torjumaan virus- tai bakteeri-infektioita. Ne toimivat alustavana puolustuslinja ennen immuunisolujen lopulta tukea heitä immuunivasteen prosessi.

Päinvastoin, IgE immunoglobuliini sijaitsee muilla kehon alueilla, kuten ihon, limakalvojen, ja keuhkot. Nämä taistelijat ovat runsaampaa ihmisiä, jotka yleensä kokemusta allergioita. Ne on nimenomaan tehtävänä on vastata tapausta lemmikkieläinten hilse allergioita, sieni-itiöitä infektiot, ja muut siitepöly liittyviä huolenaiheita. Tämä tekee myös tärkeä rooli suolimadon loisten häiriöt.

Jos joku pystyy valvomaan huolellisesti määriä näitä immunoglobuliineja, radikaali lisäys tai vähennys jommankumman voi tarkoittaa läsnäolon jatkuva patologian. IgG taso kasvaa maksasairaus, nivelreuma, ja aliravitsemuksesta. Se vähenee läsnäollessa joitakin harvinaisia ​​sairauksia, kuten lymfaattisessa aplasia, kromihappoa lymfoblastileukemian, Bence Jones proteinemia, ja IgA myelooma. Päinvastoin, IgE taso nostaa läsnä ekseema, astma, anafylaktinen sokki, ja heinänuha. Se vähentää tällaisissa tapauksissa hypogammaglobulinemia ja synnynnäinen agammaglobulinemia.Perinteinen ruoka allergiakokeita keskittyy läsnäolosta puhtaasti IgE reaktioita, ja että 'siksi se' s kopioidaan yleisin testi allergioita. Tämä voidaan havaita lähes välittömästi sen jälkeen, kun allergeenille nieltynä tai suorassa kosketuksessa. Tämän tyyppinen reaktio ilmenee kanssa turvonnut kieli ja huulet, vatsan turvotus ja kipu, äkillinen ripuli, ja myös nokkosihottuma vaikka tämä voi liittyä ei-allergia-aiheutti oireita. Kuitenkin useimmat ruoka-allergiat ovat IgG luonteeltaan eikä IgE, joka voi tapahtua useita tunteja alkamisen jälkeen reaktion.

Yhteenveto:

1. IgG immunoglobuliini on kooltaan pienempi verrattuna IgE.
2. IgG ovat enemmän mukana kuin IgE.
3. IgG voi läpäistä istukan raskaana olevien äitien ja voi tarjota lisäsuojaa kasvava sikiö.
4. Useimmat ruoka-aineallergiat ovat IgG luonteeltaan.