Ero Keloidi ja Hypertrofinen ScarsKeloidi vs Hypertrofinen Scars

Heti kun onnettomuus tapahtuu mitään osaa elin, se on normaali tapa suorittaa korjaus tahansa avoimen haavan. Lisääntyminen fibroblastien ja ihosolujen ovat alkuperäisen harppaus pohjatyötä paranemisprosessia. Klusterin fibroblasteista voi luoda järjestelmä, jossa soluja ihon voi sulkea ja ratkaista avoimen haavan.

Yleensä sekä ihosolut ja fibroblastit luodaan samalla nopeudella, ja lopputulos on säännöllinen arpikudos häviää ajan myötä. Kuitenkin, jos fibroblasti jäljittelee nopeammin soluja ihon, ne luovat paksu sideaine, joka tukkii uudelleensijoittamisesta uusien ihosolujen loukkaantunut sivustoon. Tämä poikkeavuus tuottaa korotetussa arpikudosta tunnetaan yleisesti hypertrofinen arpi tai keloidi. Mutta mikä on epäsuhta tämäntyyppisten arvet?

Keloidit ovat muotoja arvet, jotka ovat luoneet yli osan alkuperäisestä vaurion tai leikkaus. Ne ovat kutiava ja puckered ryhmä arpikudoksen, joka nousee yli muiden ihon pinnalla. Nämä kohonneet arvet ovat epänormaaleja muotoista ja mikä tahansa tyypillinen muoto arvet. He usein saada suuria ja huonompi kuin aika ohi. Ne voivat vaihdella väriltään vaaleanpunaisesta kirsikan punainen ja usein kehittyvät hitaasti muodostaa ruma, valtava arpi. Ne voivat myös olla vastaanottavaisia ​​koskettaa, naarmuuntuneelta ja joskus tuskallista. Mitä histologinen näkökulmasta, tämän tyyppinen arpi muodostuu merkittäviä ja runsas kollageeni klustereita, jotka luovat kokkareita syvällä arpi.

Hypertrofinen arpi peräisin ylituotannosta kollageenin aineita kehossa. Liiallinen luominen kollageenin aineet voivat aiheuttaa kohonnut arpi sukua keloid arpi. Kuitenkin hypertrofisena arpi ei kehitä pidemmälle kuin rajoitukset alkuperäisen vaurion toisin kuin keloid tekee.

Hypertrofinen ja Keloidit kasvaa johtuvan myös leviämisen ihon kudosten jälkeen minkäänlaista ihon vammoja ja ovat tyypillisiä. Keloids voi kasvaa 5-15 prosenttia haavoja. Ajankohtainen kalvo silikoni geeli on hieman kiinnittynyt, semi-estävä, pehmeiden peittävien joka on valmistettu lääketieteellisen standardin silikonipolymeerit. Tämäntyyppinen silikonigeeliä hyödynnetään vähentää mittoja ja lisätä elastiset ominaisuudet keloid ja hypertrofiaa arpi, kuten kastike vastaanottajan ja luovuttajan sivustoja aikana ihonsiirtoa leikkauksia, ja sen hallinta palovammoja.

Todennäköinen umpimähkään kontrolloiduissa kliinisissä kokeissa silikoni tuotteiden hallinnassa hypertrofiaa ja Keloidit rajoitetaan, ja näiden kokeiden tulokset eivät ole johdonmukaisesti osoittaneet kliinisesti tärkeä etu silikoni tuotteiden hallinnassa keloid ja hypertrofiaa arvet tavallisilla haavasidosmateriaaleille.

Hypertrofiset arvet ovat paljon helpompi käsitellä kuin Keloidit. Niitä voidaan käsitellä helposti, koska niillä on vähemmän kudoksen tilavuus kuin Keloidit. Keloidi muodostumat ovat joskus geneettisesti hankitaan taas hypertrofinen arvet ovat vain hankittu tapauksia poikkeavuudesta paranemisprosessin aikana. On välttämätöntä käsitellä Keloidit ennen kuin ne kasvavat olla suurempi muodossa.Yhteenveto:

1. Kohonnut arpikudosta on yleisesti tunnettu hypertrofinen arpi tai keloid.

2. Keloidit ovat muotoja arvet, jotka ovat luoneet yli osan alkuperäisestä vaurion tai leikkaus. Kuitenkin hypertrofisena arpi ei kehitä pidemmälle kuin rajoitukset alkuperäisen vaurion toisin kuin keloidi.

3. hypertrofinen arpi peräisin ylituotannosta kollageenin aineita kehossa. Liiallinen luominen kollageenin aineet voivat aiheuttaa kohonnut arpi sukua keloid arpi.

4. Hypertrofiset arvet ovat paljon helpompia käsitellä kuin Keloidit.