Ero Reumakuume ja TulirokkoReumakuume vs Tulirokko

Useimmat meistä oli kuumetta lähtien olimme nuoria. Meillä oli myös vilustuminen, flunssa, ja muut yhteiset lastentauteihin. Tämä oli väistämätöntä, koska kehomme oli vielä kehittymässä. Kaksi ei-niin-common sairauksia, joihin liittyy kuumetta ovat reumakuume ja tulirokko. Mikä voi olla eroa molempien tautien?

Tulirokko on kuumetta aiheuttama A-ryhmän beeta hemolyyttinen Streptococcus bakteereja, jotka aiheuttavat infektion, erityisesti STREP kurkun. Tämä bakteeri tuottaa toksiineja. Nämä toksiinit aiheuttavat ihottumaa elin, jotka ovat selvempiä kainaloissa ja nivusissa. Heidän kasvonsa myös muuttuu punertavaksi, kun alueen huulien on kalpea. Hoito tulirokko on antibiootit, kuten penisilliini tai erytromysiini. Jos ei hoideta, se voi aiheuttaa reumakuume ja sepsis, joka tulisi välttää.

Reumakuume, toisaalta, on komplikaatio tulirokko erityisesti STREP kurkun. Se on myös aiheuttanut ryhmän A streptokokin infektio. Tämä tapahtuu sen jälkeen kuukauden ottaa STREP kurkusta. Merkkejä reumakuume ovat niveltulehdus tai kipu, turvotus nivelet ja kuumetta. Käyttö antibioottien voi estää reumakuume tapahtumisen jälkeen STREP infektio. Jos myrkkyjä STREP kurkun laskeutuvat sydämeen, se voi aiheuttaa reumaattinen sydänsairaus. Pitkällä aikavälillä se voi vahingoittaa sydäntä venttiilit, jotka voivat aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa. Tämä edellyttää välitöntä leikkaus venttiilit sydämen. Joten tämän estämiseksi, ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito.Reumakuume vaikuttaa nuoriin yleensä yli 5-vuotiaille jopa 17 vuotias. Tulirokko vaikuttaa myös nuoriin, mutta vauvoja tulisi seurata sekä, jos ne ovat diagnosoitu sitä.
Tulirokko on diagnosoitu kautta verikokeita. Tulokset osoittavat, leukosytoosia, neutrofilia, korkea ESR, ja C-reaktiivinen proteiini. Se osoittaa myös kohonnut anti-streptoly- O tiitteri. Reumakuume on diagnosoitu kautta Jones Criteria tekemät Dr. duckett Jones vuonna 1944. Tämän jälkeen tarkistettiin American Heart Association avulla muiden ryhmien. Jones Kriteerit koostuu pää- ja kriteerit. Reumakuume on vahvistettu läsnäolo yksi merkittävä kriteeri plus kaksi pientä kriteerit ja infektion läsnäolon, tai kaksi suurta kriteerit plus kaksi pientä kriteerit ja tartunnan esiintyminen.

Yhteenveto:

1. Tulirokko aiheuttaa tietylle kannan kun reumaattinen kuume on komplikaatio tulirokko.
2. Tulirokko aiheuttaa punoitus kehon plus muita komplikaatioita, kun reumakuume aiheuttaa sydänvaivoja, joka on hyvin vaarallista pitkällä aikavälillä.