Ero yskänrokko ja syöpä haavaumatYskänrokko vs syöpä haavaumat

On todellinen ero huuliherpes ja syöpä haavaumat. Itse asiassa ne jopa kehittää eri puolilla suuhun. Kalvaa kipeä löytyy suun sisällä, ja se on periaatteessa pieni haavauma alueella lähellä suun edessä. Niiden kehitys voi mutkistaa asioita kuten syöminen ja puhuminen, ja voi olla hyvin kivulias.

On oikeastaan ​​kaksi muunnelmia kalvaa kipeä. On yksinkertainen ja monimutkainen versiot. Yksinkertainen kalvaa kipeä todennäköisesti kehittyy, ehkä, neljä kertaa vuodessa, ja on yleisintä vuotiaista kymmenen ja kahdenkymmenen. Monimutkainen kalvaa kipeä ei ole yhtä yleinen, kestää kauemmin, ja yleensä hyökkää niitä, jotka ovat aiemmin kokeneet syöpä haavaumat.

Huuliherpeksen löytyy pitkin ulkopuolella suusta; yleensä oikeassa reunassa huulet. Toisin kuin kalvaa kipeä, joka ylläpitää sen ulkonäkö, paitsi kooltaan, koko miehityksen suussa, huuliherpeksen kehittyy läpi kehitysvaiheita ja paranemista. Huuliherpes yleisesti kutsutaan huuliherpeksen, joka alkaa yhtenä tai useita punainen kuoppia. Koska ne kypsyvät, kylmä sores tulehtuvat ja ärtynyt, näy kirkkaan punainen. Seuraavassa vaiheessa johtaa yleensä murtamisen huuliherpes. Kun iho on rikki, kirkas neste tihkuu kipeä. Kun neste on vuotanut, kylmä sores kuortua ja aloittaa paranemista. Ne kestävät yleensä välillä kaksitoista ja kuusitoista päivää.

Syöpä haavaumat voivat johtua jonkinlainen kudosvaurion suussa. Olitpa yksinkertaisesti purra sisällä posken liian kovaa, on hammasproteesit tai henkselit että areena 't istuva hyvin tai syödä elintarvikkeita, jotka aiheuttavat vahinkoa suussa 's kudos, on aina jonkinlainen suora syy niiden ulkonäköä.Yskänrokko on aiheuttanut virus. Virus tunnetaan herpes simplex -virus, joka on sama virus, joka aiheuttaa sukupuolielinten herpes. Huuliherpes voi tarttua ihmiseltä toiselle kautta suusta suuhun kontakti, suun sukuelinten yhteyttä, tai suuhun vastustaa suuhun yhteyttä. Jakaminen haarukalla tai olkea kanssa, jolla on olemassa oleva yskänrokko, on aivan yhtä vaarallista kuin suudella niitä huulilla, kun he ovat aktiivisia huuliherpes.

Syöpä haavaumat eivät yleensä tule ylimääräisiä oireita, paitsi ehkä kipu, ja jäljellä epämukavuutta kielen jos kipeä aiheutui happamia tai mausteisia ruokia. Huuliherpes voi liittyä kipua, kuume, imusolmukkeiden turpoaminen, ja jopa joskus kuolaa.