Ero Sensation ja havainto



Sensation vs Perception

Meillä on viisi erilaista Aistinelimet: silmät, nenä, korvat, kielen, ja iho. Nämä viisi Aistinelimet ovat vastuussa vastaanottaa eri ärsykkeet ympärillämme kautta näkee, hajuisia, kuulo, maku, ja lopuksi tunne ihon läpi. Signaalit, jotka vastaanotetaan kautta Aistinelimet ympäristöstä ympärillämme kutsutaan tuntemuksia. Yksinkertaisesti sanottuna, tuntemukset ovat mitä meidän aistielinten vastaanottavat ja välittävät aivoihin. Kun aivot saavat ärsyke, se muuntaa koko signaalin tunteita, maku, ääni, näkö, ja haju. Toisaalta, käsitys on melkein kuin kuudes aisti. Se, mitä me havaitsemme tai muodostaa käsitystä siitä mitään ja kaikki tapahtuu ympärillämme.

Käsitys henkilö on täysin henkilökohtainen kokemus. Se on mitä ihminen ajattelee hänen ympäristönsä, ja se on miten henkilö katsoo maailmaa hänen ympärillään. Se on enemmän psykologinen käsite kuin mitään fyysistä kuten tuntemuksia. Kaksi eri ihmiset voivat olla erilaisia ​​käsityksiä samasta asiasta. Esimerkiksi kehon kuva, terve ihminen on erilainen käsitystä hänen elin. Terveet ihmiset, vaikka ne ovat hieman ylipainoinen, reagoivat ja näkevät itsensä eri tavalla ja hyväksyvät keitä he ovat ja pyrkimään, mitä he haluavat. Kun ne saavuttavat sen, he lopettavat. Vaikka ruokahaluttomat henkilö, ei väliä kuinka hoikka, ei väliä kuinka alipainoinen, on käsitys, että ne ovat edelleen ylipainoisia ja pysähtyy syövät ruokaa kokonaan saavuttaa, mitä he kokevat, on oikea elin heille.

Perception on mitä ihminen haluaa uskoa, heidän henkilökohtainen mielipide. Eri ikäryhmien tai ihmisiä eri uskontoja tai taustaltaan erilaisten ihmisten on eri mieltä vain, koska he kokevat kaiken eri tavalla. Wise ihmiset yrittävät ymmärtää käsitykset muiden ihmisten taas järkevää ihmiset uskovat, että mitä he kokevat, että tilanteesta, eli noin henkilö on ainoa oikea käsitys.



Perception ja tunne ovat erilaisia ​​lähinnä koska tunne on enemmän fyysistä. Sensations syntyy vain koska elimistö saa ärsyke, ja keho reagoi se muuntaa ärsyke yhdeksi niistä asioista, että yksi aistien elimissä voi tunnistaa. Kuitenkin käsitys on ehdottomasti psykologinen. Käsitykset ovat yksilöllisiä ajatuksia yksittäisiä ihmisiä.

Yhteenveto: