Ero Säteily ja kemoterapiaaSäteily vs Kemoterapia

Ero kemoterapiaa ja sädehoitoa

Haittavaikutuksia solunsalpaajahoitoa

Syöpä on edelleen yksi tärkeimmistä syistä kuoleman tai kuolleisuutta. Mukaan Maailman terveysjärjestön (WHO), on yli 100 erilaista syövän ja 30% näistä todella ehkäistävissä elävät terveiden elämäntapojen ja asianmukaisen tai oikea-immunisaatio. Se on myös sairaus, joka ei syrji. Se vaikuttaa ihmisiä kaikilta elämänaloilta C nuoria tai vanhoja, rikkaita tai köyhiä, miehiä tai naisia. Se on valtava taakka ei vain potilaille, itse, mutta myös niiden ystävien ja perheen ja yleensä ihmiset heidän ympärillään.

Tieteellinen tutkimus on käynyt läpi paljon vaivaa löytää parannuskeino syöpään. Ilman lopullisen parannuskeinoa, lievittävä hoito voidaan antaa niille kärsimään taudin, jotta ainakin jollakin tavalla lievittää niiden kipua ja kärsimystä. Kaksi yleisintä tapaa syövän hoitoon, että useimmat onkologit suosittelevat ovat kemoterapiaa ja sädehoitoa. Pyrkikäämme erottamaan ne toisistaan.

Kemoterapia vs. Sädehoito


 


kemoterapia

Säteilyhoito


Määritelmä
Viittaa huumeiden tai kemikaaleja hidastaa tai pysäyttää syöpäsolujen kasvun.
Jossa käytetään korkean energian säteilyn kutistua kasvaimet ja tappaa syöpäsoluja.

Menetelmä
Sytotoksiset antineoplastisia lääkkeitä
X-säteet, gammasäteet, ja varautuneet hiukkaset ovat erilaisia ​​säteilyn käytetään syövän hoitoon.

Miten se annetaan?

injektio

Kemoterapia annetaan laukaus lihakseen käsivarteen, reiden tai lonkan tai oikealle ihon alle rasva osa käsivarren, jalan tai vatsa.

Valtimonsisäistä (IA)

Kemoterapia menee suoraan valtimoon että ruokkii syöpä.

Intraperitoneaalinen (IP)

Kemoterapia menee suoraan vatsaonteloon (alue, joka sisältää elimet kuten suolet, vatsa, maksa, ja munasarjat).

Suonensisäinen (IV)

Kemoterapia menee suoraan verisuoneen.paikallisesti

Kemoterapia tulee voide, joka hieroa iholle.

Suullisesti

Kemoterapia tulee pillerit, kapselit, tai nesteitä, että olet nielemään.

Säteily voidaan toimittaa koneen kehon ulkopuolella (ulkoinen-sädehoidon), tai se voi olla peräisin radioaktiivisia aineita sijoitetaan kehon lähelle syöpäsoluja (sisäinen sädehoito, kutsutaan myös brakyhoidoksi).

Systeeminen sädehoitoa käytetään radioaktiivisten aineiden, kuten radioaktiivista jodia, joka matkustaa veressä tappaa syöpäsoluja.


Milloin se annetaan?

Neo-adjuvanttihoito

Kemoterapia annetaan ennen leikkausta tai sädehoidon kutistua kasvain.

adjuvanttihoito

Kemoterapia käyttää apuna tuhota kaikki syöpäsolut voivat jäädä leikkauksen jälkeen tai sädehoitoa. Tavoitteena on vähentää todennäköisyyttä syövän paluu tulevaisuudessa.

Perioperatiivisena terapia

Kemoterapia annetaan sekä ennen ja jälkeen leikkauksen.

chemoradiation

Kemoterapia yhdistetään sädehoitoon.

lievittävä kemoterapiaa

Jos syöpä on levinnyt muihin kehon osiin, kemoterapialääkkeet kuljetetaan verenkiertoon voi saavuttaa näitä syöpäsoluja. Tavoitteena on lievittää oireita ja hidastaa kasvua syöpä.

Parantava Radio Therapy, jota joskus kutsutaan radikaali hoito, tavoitteena on antaa pitkällä aikavälillä hyötyä ihmisille. Joskus sädehoitoa annetaan yksin tai yhdessä muiden hoitoon.

Sädehoito voidaan antaa ennen leikkausta kutistua kasvain tai leikkauksen jälkeen pysäyttää syöpäsolujen kasvun, joka voi jäädä. Sitä voidaan antaa myös ennen, sen aikana tai sen jälkeen kemoterapiaa tai hormonihoito parantamiseksi kokonaistulokset.

Lievittävä sädehoito pyritään kutistua kasvaimia ja vähentää kipua tai lievittää muita syövän oireita. Palliatiivinen sädehoito voi myös pidentää elämää.


Sivuvaikutukset
Sivuvaikutuksia Kemoterapia riippuvat käytetyn lääkkeen annos, ja lapsi 's yleistä terveyttä. Nämä vaikutukset ovat todennäköisesti vaikuttaa koko kehoon.

Väsymys

Hiustenlähtö

Ihottumat, punoitus, ja muita ärsytystä

päänsärky

Lihaskipu

Vatsakivut

Väliaikaiset hermovaurio, joka voi johtaa polttava, puutumista tai pistely käsissä ja jaloissa.

Pahoinvointi ja oksentelu

Ruokahalun menetys

Ummetus tai ripuli

* Lääkehoito ovat saatavilla estämiseksi tai lievittämiseksi monet näistä oireista

Sädehoito sivuvaikutukset ovat yleensä rajoittuu alueelle, joka on käsitelty. Ne eivät kuitenkaan vielä riippuvaisia ​​säteilyannoksen annetaan, sijainti rungossa, ja onko säteily oli sisäinen tai ulkoinen.

Väsymys

Hiustenlähtö

Iho-ongelmat: kuivuus, kutina, rakkuloita tai kuorinta. Nämä kysymykset ovat yleensä ratkaistaan ​​muutaman viikon kuluttua hoidon päättymisestä. Jos ihovaurioita sädehoitoa tulee vakava ongelma, lääkäri voi muuttaa annostusta tai aikataulua hoitoja.

* Lisäksi yleisten sivuvaikutusten edellä on kuvattu, joitakin sivuvaikutuksia sädehoitoa riippua siitä, missä säteilyn annetaan.

Pään ja kaulan: esimerkiksi suun kuivuminen, nielemisvaikeuksia, suun ja ikenet haavaumat, jäykkyys leuan, pahoinvointi, ja tyyppi turvotusta kutsutaan lymphedema. Lisäksi karies voi esiintyä.

Rinta: voi sisältää nielemisvaikeuksia, hengenahdistus, rinta- tai nänni arkuus ja lapa jäykkyys. Jotkut saattavat yskää, kuumetta, ja täyteläisyys rinnassa, joka on diagnosoitu sädepneumoniitista.

Vatsa ja vatsa: voivat olla pahoinvointi, oksentelu, tai ripuli. Nämä oireet todennäköisesti häviää, kun hoito toteutetaan.

Lantio: Sivuvaikutuksia säteilyn lantion alueella voi olla ripuli, verenvuoto peräsuolesta, inkontinenssin, virtsarakon ärsytystä, ja seksuaalinen ongelmia sekä miehillä että naisilla.

Sädehoitoa lantion voi myös vaikuttaa sukuelimiin. Jotkut naiset saavat suuria annoksia sädehoitoa voi pysähtyä kuukautiset ja kokemus oireita vaihdevuodet, kuten emättimen kutina, polttava, ja kuivuus.

Pysyvä hedelmättömyys (kyvyttömyys ajatella lapsen tai ylläpitää raskautta) voi esiintyä, mutta yleensä vain, jos molemmat munasarjat saavat säteilyä.

Men sai sädehoitoa kivekset tai läheisiin elimiin, kuten eturauhasen, on alhaisempi siittiöiden määrän ja siittiöiden toimintaa, joka vaikuttaa hedelmällisyyteen.