Ero Wrought Iron and SteelTakorautaa vs Steel

Takorauta
Takorauta tarkoittaa sekä perustamisprosessia ja tyyppi metalli. Se on erityinen erilaisia ​​raudan kanssa erilaisia ​​lisäaineita tehden alhainen syövyttävää ja notkea. Sitä käytetään erityisesti valmiisiin rauta- tavaroiden kuitenkin, se on yleisnimitys hyödykkeen.

Takorauta on tyyppi rautaa, joka voidaan helposti hitsata ja taottu. Se on mekaaninen sekoitus hienostunut metallisen raudan, jolla on alhainen hiilipitoisuus yhdestä kolmeen prosenttiin piipitoisista kuona kutsutaan rautaa silikaatti. Takorauta on kyllästetty smal, l kiertämätön kuidut rautaa silikaatti kutsutaan kuona. Kuonan muuntaa kemiallisten ominaisuuksien raudan riittävästi kehittää uusi metalli. Takorauta on arvostettu sen vetolujuus, syövyttävyys, muokattavuus, ja hyvin määritelty viimeistely. Se ei osoita ruma laikkuja kun ruostumatonta, mutta rauta ruoste jaetaan se antaa sille ruskehtava loppuun.

Vuonna 18. ja 19. vuosisatojen, takorauta sai monet ehdot mukaan sen laadun ja muodon. Possu ja valurauta, kaksi perusmateriaalien takoraudasta, ovat hyvin hauraita, koska suurempi osuus hiilen ja on alhaisempi sulamislämpötila verrattuna teräksen ja raudan. Valurautaa ja harkkoraudan, ylimäärä kuona on poistettava, jotta voidaan tuottaa laadukkaita takorauta.Takorauta on nyt ottanut haltuunsa teräs. Termi jatkuu edelleen nimellä 'taotut', joka tarkoittaa 'työtä käsin.' Vaikka kaupallisesti kannattava materiaali huonekalut, portit, mutterit ja pultit sanotaan tehty takoraudasta; ne ovat valmistettu teräs.

Teräs
Teräs on metalliseos hiiltä, ​​rautaa ja muita elementtejä. Rauta sisältää erilaisia ​​epäpuhtauksia, kuten mangaani, rikki, fosfori ja pii. Teräksen valmistuksen, kuonan muodossa nämä epäpuhtaudet poistetaan, ja haluttu seosaineiden lisätään. Hiilipitoisuus terästä yleensä luokittelee sen. High-hiiliteräksestä suositellaan käytettäväksi kuolee ja leikkurit koska sen suuri kovuus. Levyjen leikkaamisessa ja rakenteellinen työ, teräksestä, jonka keski-hiili- tai vähähiilistä pitoisuus on suositeltavaa, koska sen kyky työkaluihin ja hitsaus. Seosterästä yhden tai useamman elementin erityispiirteet ovat laajalti käytössä. Seosterästä jolla on suuri vetolujuus ja tasaisuus on alumiiniteräksestä. Kun otetaan huomioon sen suuri kovuus, vetolujuus ja elastisuus, kromi terästä käytetään auto- ja lentokone osia. Nikkeli teräs, koska sen suuri vetolujuus, joka sisältää hiiliteräs ja sen ei-haurauden on yleisimmin käytetty metalliseos. Nikkeli-kromi teräs suositellaan panssarointi koska sen iskunkestävä laatu.
Yhteenveto:

1. Takorauta sisältää puhdasta rautaa lasimaista ainetta, joka on rautaa silikaatti kun teräs 's hiilipitoisuus on myös läsnä.
2. Steel on enemmän vetolujuus ja lisää alttiutta korroosiota kuin takorauta muutamin poikkeuksin.