Ero musta ja sinkitty putkiMusta vs sinkitty putki

Homes tarvitsevat kaasun ja veden jotta ajaa mukavasti. Kaasu lämpö ja tulen ruokaa ja emme voi elää ilman vettä. Putket käytetään kuljettamaan nämä perusainesten koteihin, rakennusten ja muiden rakenteiden välittää tai kuljettaa kaasun ja veden toimittaa heidän tarpeisiinsa. Kaksi yleisimmin käytetyt putket ovat mustia putki ja sinkitty putki.

Musta putket kutsutaan myös teräsputkia ja käytetään kuljettamaan vettä ja kaasua lähteistään loppukäyttäjille. Se on putki, jota käytetään yritysten ja kotien välittää niiden tarjontaa luonnollisen tai propaania.

Sitä käytetään myös sprinklerijärjestelmiä koska se on vahva lämmön-. Lämmitys ja jäähdytys vesi siirretään lämmönvaihtimet myös käyttää mustaa putkea. Se on yleensä liitetty hitsaamalla tai käyttämällä mekaanisten kytkentöjen.

Vaikka sitä käytetään pääasiassa kaasun linjat, sitä käytetään myös liittää laitteita niiden syöttölinjat. Vuonna viemäri linjat, lämmitys putket, ja maakaasu putkisto, musta putki käytetään. Sitä voidaan käyttää myös sijasta sinkitty putki hankkeisiin muissa kuin kuljettavat vettä juotavaksi.

Sinkitty putki on teräsputki, joka on päällystetty sinkillä. Sinkin kasvattaa putket elinajanodote ja tekee siitä enemmän korroosiota ja mineraaliesiintymiä linjaa. Se on LVI materiaalia, jota käytetään vesihuollon linjat ja on käytetty koteja yli 30 vuotta.Sitä ei voida käyttää kaasuputkien, koska sinkki voi tukkia linjat, kun se alkaa hilseillä, mutta sillä on monia muita käyttötapoja. Sitä voidaan käyttää myös ulkona kaiteet, rakennustelineet, aita, jäteveden LVI sekä maatilojen kastelu, ja se on parasta käyttää suurempia rakennushankkeet ja odotettu elinikä on 40 vuotta.

Vaikka sinkki, joka peittää sinkitty putki voi estää korroosiota, se syöpyy nopeammin kuin kupari- tai PVC-putket. Tämän lisäksi se sisältää lyijyä, joka voi olla haitallista. Se on myös kalliimpia kuin musta putki. Hilseily on sinkin sinkitty putket voivat aiheuttaa putken halkeaminen.

Vaikka on olemassa nyt turvallisempia ja vahvempia putket valmistettu materiaaleista kuin teräksestä, musta putket ja galvanoitu putket ovat edelleen hyvin suosittuja ja niitä käytetään kodeissa ja rakennuksissa.

Asia on muistaa käyttää niitä ohjeiden mukaisesti hankkeen ja käyttämään vain yhdenlaisia ​​putken välittäessään veden tai kaasun omaan koteihin. Se ei ole suositeltavaa yhdistää kahdentyyppisiä putkiston materiaalia.

Yhteenveto
1. Musta putki on valmistettu teräksestä on sinkitty putki. Erona on, että sinkitty putki on päällystetty sinkillä, kun taas musta putki ei ole.
2. Musta putki on paras käytetty kaasun linjat, ei vedelle, koska se ruostuu helposti, kun taas sinkitty putki on turvallisempi putken käyttää vedessä linjat, mutta sitä ei voi käyttää välittää kaasua.