Ero Rauta ja BronzeIron vs Bronze

Rauta ja pronssi kaksi metalleja, jotka ovat olleet käytössä ammoisista ajoista. Nämä olivat ensimmäiset metallit löysi miesten. No, rauta ja pronssi poikkeavat monin tavoin, kuten niiden ominaisuudet ja käyttö.

Mitä tulee alkuperä kaksi metallia, se oli pronssi, joka löydettiin ensin. Pronssi löydettiin noin 3000 eKr, ja se oli aikana 1000 eaa, että rautaa alettiin käyttää.

No, mikä on pronssia, ja mikä on rautaa? Pronssi on seos tina / kupari. Toisaalta, rauta on luonnossa esiintyvä metalli.

Yksi eroja, jotka voidaan nähdä näiden kahden metallin on, että pronssi on tiheämpää kuin rautaa. Toisin kuin pronssi, rauta voidaan helposti taivuttaa. Toinen asia, joka voidaan nähdä, että pronssi voi olla vahvempi kuin yksinkertainen rautaa, mutta se on heikompi kuin hiiletys- rautaa.

Kun vertaillaan niiden sulamispisteet, rauta on korkeampi meting piste. Vaikka rauta on sulamispiste 1600 astetta, pronssi sulamispiste on 1000 astetta.

No, pronssi on helpompi valaa, mutta se on vaikeampi väärentää. Kun lämmitetään, rauta säilyttää lämpöä, kun taas pronssi jäähtyy välittömästi. Toinen ero, joka voidaan nähdä, että rauta rusts, kun taas pronssi ei. Toisin kuin pronssi, rauta on magneettisia ominaisuuksia.

Pronssi on myös vähemmän hauras kuin rautaa. Tämä tekee vaikeaksi työskennellä pronssi metallien. Verrattaessa väri kaksi metallia, puhdas rauta tulee hopea-valkoinen väri, kun taas pronssi tulee kupari-keltainen tai tummanharmaa väri.

Vaikka molemmat metalleja käytetään teollisiin tarkoituksiin, pronssi on laajalti käytetty koneen osia, koska se aiheuttaa vähemmän kitkaa kuin rautaa.

Yhteenveto1. Pronssi on seos tinaa ja kuparia. Toisaalta, rauta on luonnossa esiintyvä metalli.

2. Pronssi on tiheämpää kuin rautaa.

3. Vaikka rauta on sulamispiste 1600 astetta, pronssi sulamispiste on 1000 astetta.

4. Pronssi on helpompi valaa, mutta se on vaikeampi väärentää.

5. Rauta ruostuu, kun taas pronssi ei.

6. Toisin kuin pronssi, rauta on magneettisia ominaisuuksia.

7. Pronssi on myös vähemmän hauras kuin rautaa. Tämä tekee vaikeaksi työskennellä pronssi metallien.