Ero MIG ja TIG-hitsausMIG vs TIG-hitsaus

Metallin työstössä, hitsaus on prosessi valmistamiseksi ja kuvanveiston materiaalien sulauttavan. Nämä materiaalit ovat yleensä termoplastisia tai metallia. Prosessi suoritetaan usein kuumentamalla kiinteä materiaali, kunnes se sulaa, sen jälkeen lisätään täyteaineiden sulassa kappaleiksi, jotka sitten vahvistaa sen perusta. On myös aikoja, jolloin prosessi, jossa lämmitykseen käytetään paineella. On olemassa erilaisia ​​energialähteitä, joita voidaan käyttää alustaa hitsausta. Tämä voi vaihdella tyypillinen kaasuliekillä, käyttäen kitkaa ja valokaaren, kehittyneempiä menetelmiä kuten lasereiden käytölle, elektronisäteen, ja ultraääni. Prosessi voi olla vaarallista, ja varotoimet ovat yleensä paikallaan välttää vammoja palovammoja, sokki, voimakasta valoa, säteilyä, ja hengittäminen myrkyllisiä kaasuja.

Useita erilaisia ​​hitsausprosessien käytetään myös tänään. Yksi niistä on nimeltään kaarihitsaukseen. Se on yksi yleisimmin käytetty tyyppejä. Kaarihitsaus käyttää valokaaren, joka syntyy elektrodista hitsaajan. Yhdessä perusaineen ja käyttö sähkövirta se on osa hitsauksen virtalähde. Kehittäminen kaarihitsaus menetelmää voidaan jäljittää 1802, kun venäläinen kokeellinen fysiikka nimeltä Vasily Vladimirovich Petrov löysi jatkuvan valokaaren. Petrov ehdotti, että valokaari voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa, kuten hitsaamalla. Vuonna 1881, ensimmäinen patentoitu kaarihitsausprosessi syntyi, hiilen kaaren soihtu. Idea tuli Auguste de Mritens jotka käyttivät muutettu hitsauslaitteita, jotka oli suljettu huppu ja savuimurilaitteet putki ohjaamaan lyijyn oksidi höyryjä. Kehitys kaarihitsaus ovat johtaneet osaksi käyttöä elektrodien, sekä kuluvia ja kulumattomista, hitsaukseen sekä suorien ja vaihtovirran. Muita menetelmiä on otettu käyttöön myös läpi historian, kuten MIG-hitsaus ja TIG-hitsaus.

Metal Suojakaasu hitsaus, joka tunnetaan myös MIG, syötetään jatkuvasti kuluvia lanka, joka toimii sekä elektrodina ja täyteainetta sekä suojakaasulla virrata ympäri lanka, jotta se estäisi saastumisen puolelta hitsataan. Tämä menetelmä tarjoaa nopean hitsausnopeus ja laadukkaat hitsit. Kuitenkin monimutkaisia ​​laitteita tekee vähemmän monipuolinen ja mukavampi kuin muut kuluvaa elektrodia menetelmiä.TIG-hitsaus tai TIG-hitsaus, on kaarihitsausprosessi joka käyttää volframielektrodin hitsata ja käyttää suojakaasua kuten MIG. Toisin kuin elektrodi MIG, tämä on ei-kuluvien. Volframi ei sekoitettu täyteaineena hitsin päällä ja sitten poltetaan. Mutta menetelmä voi edelleen käyttää myös täyteainetta. Menetelmä vaatii enemmän taitoa kuin MIG samoin koska operaattori tarvitsee pitää elektrodin muodostamiseksi valokaari, mutta se tuottaa laadukkaampaa hitsin kuin MIG.

Yhteenveto:

1. Hitsaus on prosessi valmistamiseksi ja kuvanveiston materiaalien coalescing. Useita hitsausprosessin esitellään kautta historian.
2. Yksi tämäntyyppisten on kaarihitsaukseen. Löytö jatkuvan valokaari Vasily Vladimirovich Petrov sai hänet ehdottaa käyttää sitä eri sovelluksissa kuten hitsausta. Edistysaskeleista on kaarihitsaus ovat johtaneet erilaisiin menetelmiin työskentelee metallin työstössä. Näiden menetelmien joukossa ovat MIG ja TIG-hitsaus.
3. MIG, tai metalli Suojakaasu hitsaus, käyttää kuluvia lanka, joka toimii sekä elektrodina ja täyteainetta. Se käyttää myös suojakaasu hitsata. Tämä menetelmä tarjoaa nopean hitsauksen nopeus ja laadukkaat hitsit, mutta monimutkainen laitteet voivat haitata työtä.