Ero Super Glue ja EpoxySuper Glue vs Epoksi

Liimat olla hyvin tärkeä rooli ihmisen elämässä. Liimat ovat monentyyppisiä, kaikki tarpeen mukaan. Ne voivat olla vahvoja, lievä tai heikko. Liimoja, jotka eivät ole riittävän vahvoja noudattamaan suurta ajan kutsutaan heikko liimat, esimerkiksi paperia liimaa. Vahva liima sisältävät epoksia ja Super Liima.
Tässä artikkelissa, me keskustelemme siitä kahden vahvimman liimat, super liimaa ja epoksi.

Pikaliima
Super Glue on eräänlaista yhdisteen syanoakrylaatti. Metyyli-2-syanoakrylaatti ja Etyyli-2-syanoakrylaatti ovat kaksi suosituinta tyyppisiä super liimat.

Nestemäisessä muodossa, Super Glue sisältää monomeereja molekyylien tunnettu yhdiste syanoakrylaatti. Metyyli-2-syanoakrylaatti on molekyylipaino 111, kun taas etyyli-2-syanoakrylaatti (C6H7NO2) molekyylipaino on 125.
Super Glue on hyvin ohut vetinen neste liimaa, jolla on hyvin alhainen leikkauslujuus. Se kestää vettä ja kovettuu nopeasti verrattuna muihin vahva liimoja. Syanoakrylaatti muodostaa erittäin heikko side lasilla, joten sitä ei käytetä liittymään piidioksidia. Kun se reagoi puuvillaa tai villaa, eksoterminen reaktio tapahtuu, joka voi polttaa materiaalin ja aiheuttaa loukkaantumisriskiä.

Super Glue on erittäin laaja sovellusalue vaihtelee kotitalouden teollisuuden. Normaalissa kodinkoneissa, Super Glue käytetään liittyä kodinkoneet, puu-, tai huonekaluja. Teollisuudessa sovelluksissa niitä käytetään yleisesti joidenkin yhdisteiden.

epoksi
Epoksi tunnetaan myös polyepoksidia. Se on pohjimmiltaan lämpökovettuvaa polymeeriä luotu käsikirja reaktiolla hartsin ja kovettimen; jossa hartsi on epoksidi ja kovete on polyamiini.Epoksihartsit valmistetaan muuntamalla nestemäinen polyeetteri osaksi kiintoaineita kautta reaktio bisfenoli A: n ja epikloorihydriinin. Epoksihartsi on geeli-neste aine ja itse liima luonteeltaan.
Epoksi kovetteet sisältävät polyamiinia monomeerejä kuten Trietyleenitetramiini (TETA). Se on myös samanlainen näköisiä geeli ainetta kuten hartsia.

Epoksihartsia ja epoksi kovete sekoitetaan yhteen eri suhteissa riippuen käyttäjän tarpeista. Mitä enemmän kovete lisätään, sitä enemmän aikaa kuluu asettaa. Kovete tekee koko yhdiste vahvempi. Epoksi kestää vettä ja on kyky parantaa vedenalainen, eli reaktio polyamidin ja epoksidia voi tapahtua jopa sisällä vettä.

Epoksi on laaja kenttä sovelluksissa sekä teollisuuden sekä kotitalouksien. Kotitaloudessa sitä käytetään raskaiden laitteiden sekä matalan tason ja huonekalujen. Se on täysin vesitiivis, joten sitä käytetään laajalti lainelaudat ja laivojen toimialoilla.

Yhteenveto:

1. Super Glue on ohut, läpinäkyvä neste, kun epoksi on kova geelimäinen aine.
2. Super Glue on suoraan käytetty, ja se on yksittäinen yhdiste, kun epoksia käytetään yhdistämällä hartsia ja kovetetta mukaan käyttäjän tarpeisiin.
3. Super Glue kovettuu nopeasti ja on erittäin alhainen leikkauslujuus taas epoksi asettaa hitaasti ja on hyvä leikkauslujuus.