Ero PVC ja CPVCPVC vs CPVC

Huolimatta crunch kiinteistöalaa viime vuosien aikana, kysyntä kustannustehokas, luotettava ja laadukas putkisto ja käyttövesijärjestelmien ovat lisääntyneet. Tämä pätee erityisesti kymmenisen vuotta sitten, kun kotelo ja rakentamisen alalla alkoi noususuhdanne. Tänään, jos olet parhaillaan ottaa oma LVI kiinteä tai jos uuden kodin tai toimiston rakentaminen on teoksia, et varmasti edellyttää erinomainen materiaali käyttää putkiston.

Kaksi vaihtoehtoa, että olet, sisältävät PVC ja CPVC putket. On yksi parempi kuin muut? Let 's yrittää löytää vastaus tähän, vertaamalla kahden materiaalin. Ensinnäkin on klassinen ja kansanomaisesti tunnettuja PVC-putket. Nimi tarkoittaa polyvinyylikloridi, ja se on eräänlainen termoplastisesta polymeeristä, joka on pidetään kolmanneksi eniten tuotettu muovista maailmassa.

Hyvä asia käyttää klassista PVC materiaali putkistoissa, on, että ne eivät ole vain halpa, mutta ne ovat myös kestäviä ja helppo asentaa. Jos putkimies tarvitsee putken läpi käyriä tai epätavallisen muotoinen aukkoja, PVC voidaan tehdä pehmeämpi, ja joustavampi, lisäämällä pehmittimiä.

Joten mitä 's eroa PVC ja CPVC? Jälkimmäinen seisontatuesta Kloorattu polyvinyylikloridi, joka on eräänlainen termoplastista materiaalia valmistaa altistamalla PVC hartsin klooraus prosessi. CPCV putkia käytetään yleensä kuuma ja kylmä vesi putket, samoin kun neste lämmitysjärjestelmä teollisissa laitoksissa.

Mitä hyödyt, CPVC putket soveltuvat parhaiten juomakelpoista vettä. Koska sen sileä sisäpinta, CPVC putket voidaan kuljettaa vettä pitkiä matkoja ilman huolta painehäviötä, kuoppautumista tai skaalausta. Tämän tyyppinen putki on myös energiatehokas, sillä se toimii erinomaisesti vaativissa olosuhteissa, ja on erittäin helppo käsitellä ja asentaa.Samaan aikaan, PVC-putket kestävät ne murtuvat niitä ei vahingoiteta happoja, niiden tarjoamat veden laatua, ja voidaan jopa käyttää lämpö- vastustavat sovelluksiin. Riippuen budjetti ja mieltymykset, voit käyttää joko PVC tai CPVC putket kotiin tai toimistoon LVI tarpeisiin '', mutta se on parasta kuulla ammattilainen, joka tietää kumpi sopii tarpeisiisi parhaiten.

Yhteenveto:

1. PVC on termoplastinen polymeeri, kun taas CPVC on termoplastinen tuotettu klooraamalla PVC-hartsia.

2. PVC voidaan käyttää useilla sovelluksia, kun taas CPVC käytetään pääasiassa kuuma ja kylmä vesi putket, sekä teollisuuden nesteannosteluliiketoiminnan.