Ero Circle ja EllipseCircle vs Ellipse

Ympyrä ja ellipsin ovat osa kartion. Kartio on neljä osaa; ympyrä, ellipsi, hyperbeli ja paraabeli. Kartioleikkauksen on osa, joka saadaan, kun kartio leikataan tasossa. Kartio on pohja, akselin, ja kaksi puolta. Ympyröitä ja ellipsejä on eriytetty perusteella kulma leikkauspiste koneeseen ja akselin kartio. Sekä ympyröitä ja ellipsejä ovat suljettu käyriä.
 Ympyrä
Ympyrä on periaatteessa linjaa, joka muodostaa suljetun silmukan. Ympyrän, pisteiden joukko on yhtä kaukana keskustasta. Se on suljettu käyrä, joka on sisä- että ulkopuolisilla. Saavutetaan se, kun kone leikkaa ympyräkartiolla kohtisuorassa kartion akseliin nähden. Ympyrä on kaksiulotteinen kuva, kun taas levy, joka saavutetaan myös samalla tavalla kuin ympyrä, on kolmiulotteinen kuva tarkoittaa sisätilojen ympyrän sisältyy myös levyn. Epäkeskisyys ympyrän on nolla.

Center: Piste ympyrän sisällä, josta kaikki pisteet ympyrän ovat yhtä.
Halkaisija: Se on etäisyys poikki ympyrän keskustan kautta.
Radius: Säde on etäisyys keskustasta mihin tahansa kohtaan ympyrän; se on puoli halkaisijasta.
Ympärysmitta: Etäisyys ympyrän kutsutaan kehälle.
Chord: Kun jana yhdistää Kahden pisteen ympyrän, sitä kutsutaan sointu. Kun tämä sointu kulkee keskustan läpi, se tulee halkaisija.
Tangent A tangentti on suora viiva kulkee ympyrän ja koskettaa sitä vain yhden pisteen.
Secant A secant on suora viiva, joka leikkaa ympyrän kahdessa pisteessä.
Arc: Jokainen osa ympyrän kehää kutsutaan kaaren.
Sektori: A-alue ympyrän sisällä sitoo yksi kaari ja kaksi säteitä kutsutaan alalla.
Segmentti: Aluetta sitoo kaari ja soinnun kutsutaan segmentti.
Pi: n arvo pi on noin 3 142. Kun ympyrän kehää jaetaan sen halkaisija, saamme saman numeron aina. Tämä numero on nimeltään pii.http://en.wikipedia.org/wiki/Circle

Ellipsi
Ellipsin saavutetaan, kun kone leikkaa läpi kartion kohtisuoraan akselin kautta kartion. Ympyrä on erityinen ellipsi. Vuonna ellipsin etäisyyttä uran kaikkien pisteiden koneessa kahden kiinteän pisteen (polttopistettä) aina lisää samalla vakiona.
Suuret ja pienet akseli: Se on halkaisijat ellipsin. Pääakseli on pidempi halkaisija ja pienempi akseli on lyhyempi halkaisija.
Semi-suuret ja osittain pienempi akseli: Se on välinen etäisyys ja pisin pisteen ja keskustan ja lyhin pisteen ellipsin.
Foci: Kaksi kiintopisteitä sisätilojen ellipsin kutsutaan pesäkkeitä.
Muita elementtejä ellipsin ovat samat kuin ympyrän kuten sointu, segmentti, sektori jne
Epäkeskisyys ellipsin on aina välillä 0 ja 1.

Lähde: http://freemathdictionary.com/ee/ellipse/
Yhteenveto:
Ympyrä on erikoistapaus ellipsin, jossa kaksi pesäkkeitä tai kiintopisteet sisällä ellipsin ovat päällekkäisiä ja epäkeskisyys on nolla.
Ympyrän, kaikki halkaisijat ovat samankokoisia, mutta ellipsi on suuria ja pieniä akseleita, jotka ovat eripituisia.
Samoin säde ympyrän ovat kaikki samanpituisia. Vuonna ellipsin, semi-pääakseli ja puoliksi pienempi akseli ovat eripituisia.