Ero HDPE ja PVCHDPE vs PVC

Muoviset materiaalit ovat erittäin joustava ja muokattavaksi. Ne voidaan muotoilla, painetaan, tai valetaan eri muotoja. Ne ovat useimmiten valmistettu öljy ja maakaasu. On olemassa kahdenlaisia ​​muovit; kestomuovien ja lämpökovettuvat polymeerit.

Vaikka kertamuovit voidaan sulattaa ja muovata vain kerran, oleskelevat kiinteitä se jäähdytetään, kestomuoveja voidaan sulattaa ja valettu toistuvasti ja ovat kierrätyskelpoisia.

Kestomuovien käytetään valmistuksessa astiat, pullot, polttoainesäiliöt, taittuvat pöydät ja tuolit, vajat, muovipusseja, kaapeli eristeet, ballistinen levyt, uima-allas lelut, verhoilu, vaatteet, ja putkistoissa.

On olemassa useita erilaisia ​​kestomuoveja, ja ne luokitellaan amorfista tai osittain kiteistä. Kaksi näistä ovat PVC (polyvinyylikloridi), joka on amorfinen ja HDPE (korkean tiheyden polyeteeni), joka on osittain kiteinen. Molemmat ovat hyödyke polymeerejä.

Polyvinyylikloridi (PVC) on halpa ja kestävä vinyyli polymeeri käytetään rakennushankkeissa. Se on kolmanneksi eniten käytetty muovi jälkeen polyeteenistä ja polypropeenista, ja se on laajalti käytetty putkien valmistamiseen. Se on kevyt ja suuri lujuus ja on erittäin suosittu putkiston sovelluksissa sekä maanpäällisissä ja maanalaisissa. Se soveltuu käytettäväksi suoraan hautaaminen ja kaivantoa laitoksissa, koska se on erittäin vahva.Suuritiheyksinen polyeteeni (HDPE), toisaalta, on polyeteeni termoplastinen, joka on valmistettu öljy. Se on suurempi lujuus, on vaikeampaa, ja kestää korkeita lämpötiloja.
HDPE putket ovat kätevä käyttää maanalaisissa putkistoon, koska ne on todettu vaimentaa ja absorboida paineaallot minimoiden tulva, jotka voivat vaikuttaa järjestelmän. Niillä on myös paras yhteinen paineen kestävyys ja ovat myös hankausta ja kuumuutta kestävä.

Vaikka molemmat materiaalit ovat vahvoja ja kestäviä, ne vaihtelevat voimaa ja muita näkökohtia. Yhden, he eroavat paineen kyky jännitys. Jotta saavutettaisiin sama paineluokitus kuin PVC-putket, HDPE putki seinien on oltava 2. 5 kertaa paksumpi kuin PVC-putket.

Vaikka molempia materiaaleja käytetään myös valmistuksessa ilotulitteet, HDPE on todettu olevan sopivia ja turvallisempi käyttää, koska se käynnistää ilotulitteiden kuoret niiden oikeaan korkeuteen. Ja mikäli se ei käynnistetään ja rikkoa säiliön sisällä, HDPE kontti ei särkyvät niin paljon voimaa kuin PVC-astiassa ei.

Yhteenveto:

1. Polyvinyylikloridi (PVC) on halpa ja kestävä vinyyli polymeeri käytetään rakennushankkeet taas korkean tiheyden polyeteeni (HDPE) on polyeteeni kestomuovi, joka on valmistettu öljy.
2. polyvinyylikloridi on kolmanneksi eniten käytetty muovi, kun polyeteeniä, jonka HDPE on tyyppi on yleisimmin käytetty muovi.
3. PVC on amorfinen, kun HDPE on puoliksi kiteistä.
4. Molemmat ovat vahvoja ja kestäviä, mutta niiden vahvuudet vaihtelevat ja niillä on eri sovelluksia. PVC on raskaampi ja voimakkaampi kun HDPE on kovempi ja kulutusta ja kuumuutta kestävä.
5. HDPE putket on todettu pystyä vaimentaa ja absorboida paineaallot minimoiden tulva, jotka voivat vaikuttaa järjestelmän vaikka PVC ei.