Ero MAWP ja RakennepaineMAWP vs Rakennepaine

Kun laite on suunniteltu, MAWP tai suurin sallittu käyttöpaine, ja muotoilu paine ovat hyvin huomioitu.

Laitesuunnittelusta, voidaan nähdä, että se ylläpitää rasituksen sille ulkoisesta ja sisäisestä paineet. Tätä painetta kutsutaan kuin suunnittelupaine. Paineeseen tahansa aluksen tai laitteita määritetään suurimman työpaineen, joka on yleensä kasvanut jonkin verran tasapainottamiseen todennäköinen paineisku.

MAWP on suurin paine, jossa aluksen tai laitteiden toiminta sallitaan tietyssä lämpötilassa. Mekaanisen suunnittelun, joka perustuu materiaali Construction (MOC) ja paksuus aluksen huomioitu MAWP.

Yksi tärkeimmistä eroista suurin sallittu käyttöpaine ja mitoituspaine on, että jälkimmäinen on aina yhtä suuri tai pienempi kuin MAWP aluksen tai laitteita. PSV asetettu paine perustuu suunnitteluun paine, ja se voi olla sama kuin MAWP mutta ei korkeampi.Mitoituspaine on kunnon samanaikainen lämpötilan ja paineen, jonka odotetaan normaalissa kunnossa. Suurin sallittu käyttöpaine on suurin paine, joka on sallittu yläosassa laitteen tai astian normaaleissa käyttöolosuhteissa.

Suurimmalla sallitulla on muuttumassa ajan takia korroosiota ja aluksen väsymys. Suunnittelu paine riippuu siitä, millaisen järjestelmän (polttoaine, vesi, höyry, jne.), Jotka käytetään aluksissa. Sekä suunnittelu paineen ja MAWP on monia sovelluksia höyry rummut, kattilat, putket, ja erityyppisiä paineastiat.

Yhteenveto:

1. laitesuunnittelusta, nähdään, että se ylläpitää stressiä määrätty sen ulkoisesta ja sisäisestä paineet, ja tämä paine on kutsutaan kuten suunnittelupaine.
2. MAWP on suurin paine, jossa aluksen tai laitteiden toiminta sallitaan tietyssä lämpötilassa.
3. Suunnittelu paine on kunnon samanaikainen lämpötilan ja paineen, jonka odotetaan normaalissa kunnossa.
4. Suurin sallittu käyttöpaine on suurin paine, joka on sallittu yläosassa laitteen tai astian normaaleissa käyttöolosuhteissa.
5. Yksi tärkeimmistä eroista suurin sallittu käyttöpaine ja mitoituspaine on, että jälkimmäinen on aina yhtä suuri tai pienempi kuin MAWP aluksen tai laitteita.