Ero Teräs ja TitaaniTeräs vs Titaani

Fyysinen titaania tekevät siitä parempi materiaali käyttämä autojen, ilmailu-, koruja ja monet muut teollisuudenalat. Se on tunnettu sen suuri lujuus ja sitkeys, kestävyys ja alhainen tiheys, ja kyky kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Korroosionkestävyys ja biologinen yhteensopivuus titaania vielä kaksi ominaisuuksia erittäin hyödyllinen monissa eri sovelluksissa, kuten kirurgisten implanttien jne. Se on arvokas ja kallis verrattuna teräkseen. Teräs on syövyttävä, rusts, tahroja, ja on raskaampi kuin titaani. Steel 's tiheys on 7. 85 g / cm3, ja titaania on 56%, joka on terästä.

Verrattuna teräs, titaani on poikkeuksellinen kestävyys laajaa happoja, emäksiä, vesiin ja teollisuuskemikaalien. Titaani pidetään ylivoimainen yhdistelmä lujuus ja alhainen painosuhteet verrattuna teräkseen. Toinen syy on edullista kirurgiset implantit ja porakaivo putki jouset, johtuu titaanipohjaisia ​​seoksia ovat kevyitä ja vahvempia. Teräs on edullinen teollisuudenaloilla, joissa lujuus on tärkeämpi kuin paino. Titaani käytetään kirurgisten implanttien koska ihmiskehon hyväksyy sen, ja se on myrkytön ja biologisesti inerttejä. Ruostumaton teräs metalli-implantteja ovat alttiita kehittää joitakin vakavia sairauksia ja sairauksia. Titaani on suuri kysyntä, jonka tietokonevalmistajat tehdä tietokoneen osia. Toinen suosittu käyttö titaania on koruja tehdä. Titaani on paljon kilpailua sekä teräksen autoteollisuuden. Terästä käytetään, jos on tarvetta karkaistusta materiaalista, kuten akselit autojen tai kuorma, kun taas titaani rakenteet eivät takaa pitkäikäisyys ja on väsymismitoituksessa.

Tietyt vaateet markkinoinnin osakkuus- ja yritykset antoivat tietä kiista nousevan että titaani on vahvempaa kuin teräs, mutta toisin kuin väite, paras teräs on vahvempaa kuin titaaniseosten. Vuonna seostamaton kunnossa, titaani on 45% kevyempi, ja niin vahva kuin teräs. Voimme olettaa, että sama sauva teräksen on 5% vahvempi kuin titaanista, mutta titaani on 40% kevyempi. Toinen ero on kyky titaanin kestää kuumuudelle ilman painon vähentäminen. Hiiliteräksen kestä korkeamman asteen lämpöä. Teräs voi kantaa noin 2700 ° F, kun taas titaani voi kantaa 3300 astetta F. Jos vertaamme lämmön ja kylmän vakautta titaania verrattuna teräs, titaani on lämpöstabiili kuin teräs; joka on 800 astetta F, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pakkasella materiaalia, koska se ei rikkoudu, kun taas teräs voi rikkoutua. Toinen etu, että titaani on yli teräs on, että se voidaan taivuttaa tai kumarsi toistuvasti, ja se on riittävän joustava eikä revetä kuten teräs.

Yhteenveto:

1. Titaani on nonpoisonous ja biologisesti inertti metallia.2. Teräs on vahvempi, mutta on enemmän väsymiskestävyys kuin titaania.

3. Teräs voi särkyä, kun taas titaani kestää korkeita ja matalia lämpötiloja.

4. Teräs on magneettinen ja syövyttävä verrattuna titaani, joka on ei-magneettinen ja korroosioesto.