Ero Ruiskuvaluprosessin ja Ekstruusio Ruiskuvaluprosessin vs Ekstruusio

Teollisuudessa, ruiskuvalu ja puristamiseen käytetään tekemään eri asioita eri muotoisia ja kokoisia.

Ekstruusio on menetelmä, jonka avulla sulaa muovia tai jotakin muuta materiaalia työnnetään kaksiulotteinen suutinaukon. Se kulkee sitten useita muotoja tai kokoja, jossa sulassa muodossa saa halutun muodon, kun se jäähtyy tässä. Suulakepuris- menetelmässä lopputuotteiden on kaksiulotteinen muoto, jotka ovat jatkuvia pituus. Ekstruusiomenetelmällä tuottaa lineaarinen muotoja.

Sekä puristamiseen ja ruiskuvalu on omat etunsa. Etuna ekstruusiomenetelmällä verrattuna muihin menetelmiin on, että se auttaa luomaan monimutkaisia ​​poikkileikkauksia. Toinen etu on se, että hauras ja kovia materiaaleja voidaan muodostaa mihin tahansa muotoon käyttäen ekstruusiomenetelmällä. Lisäksi valmiit materiaalit on sileä pinnan verrattuna muihin prosesseihin, mukaan lukien injektio menetelmällä. Vuonna injektio menetelmällä, on vain vähän jätettä romu voidaan kierrättää uudelleen.

Ruiskupuristusprosessissa on pohjimmiltaan perustuu sulaan painevalussa menetelmällä. Ruiskupuristusmenetelmä yksikkö koostuu kahdesta osasta: injektiopesään, ja kiinnitysyksikkö. Toisin kuin puristamiseen, ruiskuvalu muodostaa kolmiulotteisia muotoja.Ruiskupuristusprosessi oli ensimmäinen perustettiin vuonna 1930. Se oli Joseph Brahmanin joka patentoi ensimmäisen puristamiseen prosessi 1797. Prosessi oli täysin kehittynyt vuonna 1820, kun Thomas Burr kehitti ensimmäisen Hydraulikäyttöisten paina. Vuonna 1894, prosessi laajeni messinki ja kupariseokset.

Yhteenveto:

1. Ekstruusio on menetelmä, jonka avulla sulaa muovia tai jotakin muuta materiaalia työnnetään kaksiulotteinen suutinaukon.
2. ruiskuvalu prosessi on pohjimmiltaan perustuu sulaan painevalussa menetelmällä.
3. ekstruusiomenetelmä, valmiiden tuotteiden on kaksiulotteinen muoto, jotka ovat jatkuvia pituus. Ekstruusiomenetelmällä tuottaa lineaarinen muotoja.
4. Toisin kuin puristamiseen, ruiskuvalu muodostaa kolmiulotteisia muotoja.
5. ruiskuvalu prosessi on perustettu vuonna 1930.
6. Se oli Joseph Brahmanin joka patentoi ensimmäisen puristamiseen prosessi 1797. Prosessi oli täysin kehittynyt vuonna 1820, kun Thomas Burr kehitti ensimmäisen Hydraulikäyttöisten paina.
7. tunkeutumismenetelmällä auttaa luomaan monimutkaisia ​​poikkileikkauksia.
8. Hauras ja kovia materiaaleja voidaan muodostaa mihin tahansa muotoon käyttäen ekstruusiomenetelmällä. Lisäksi valmiit materiaalit on sileä pinnan verrattuna muihin prosesseihin, mukaan lukien injektio menetelmällä.