Ero teräs ja valurautaSteel vs Cast Iron

Rauta on kova harmaa metalli, ja raskaampi kuin minkään muun elementtien löytyy maapallolla. Prosessin aikana, epäpuhtauksia tai kuona poistetaan rauta, ja se on muuttunut terässeoksesta. Tämä vahvistaa sen, että teräs on metalliseos, kun taas rauta on elementti. Iron olemassa luonnollisissa muodoissa, ja tutkijat ovat löytäneet sen meteoriitti kiviä samoin. Tärkein ero näiden kahden elementin väliin on se, että teräs valmistetaan rautamalmin ja romumetallin, ja sitä kutsutaan seoksesta rautaa, jossa on kontrolloidusti hiilen. Katsovat, noin 4% hiiltä rauta tekee valurauta, ja alle 2% hiiltä tekee terästä.

Valurauta on halvempaa kuin teräs, ja sillä on alhainen sulamispiste kanssa kyky muovata mihin tahansa muotoon tai muotoon, koska se ei kutistu, kun se tulee kylmä. Teräs on tehty kontrolloitu määrä hiiltä, ​​kun taas valurauta voi olla mikä tahansa määrä hiiltä. Hiiltä ja muita metalleja, kuten kromia lisätään rauta tehdä seoksia ja eri laatuja tai lajeja terästä, kuten ruostumattomasta teräksestä.

Muut ero teräksen ja valuraudan on niiden ominaisuuksia. Teräksen ominaisuuksien on, että se on mieto, vaikeampi valettu ja jolla on suhteellisen korkea viskositeetti. Ominaisuuksia valurautaa on, että se on hauras, enemmän vaimennusta ja imee tärinää ja melua. Sulassa muodossa, valurauta on riittävän suuri tekemään heittää minkäänlaista komponenteista erilaisten koneiden ja monimutkaisia ​​muotoja, kuten valuraudasta tai takorautahuonekalut tai portit. Se on hieman tuhoutuva poraus, valmistaa jauhe, eikä taivu tai lommo, koska se on hyvin vaikeaa, mutta se rikkoo helposti C toisin kuin teräs. Steel valmistaa siruja, jos se on hiottu, ja se on muokattavaksi. Vahvuus Sekä valurauta ja teräs on myös kiistanalainen, koska jotkut ajattelevat teräs on vahvempi kuin valurautaa ja toiset sitä mieltä, että rauta ja teräs ovat sama asia, mutta totuus on, että valurautaa on enemmän puristuslujuus, ja teräs on enemmän veto- . Jos verrataan valurauta, teräs on ylivoimainen jännityksessä, ja ei ruostu.

Valuraudan ja teräksen käyttää rakennusmateriaalina, ja käytetään tekemään alueen rakennuksiin. Teräs on käytetty tehdä palkit, ovet jne. Valurauta on käytetty tekemään putkistojen ja kourut aiemmin. Sitä käytetään edelleen tehdä kansiin, sylinteriryhmiin moottorit autojen, sekä erittäin raskas ja kallis keittiövälineet, lisäksi sen muita käyttötarkoituksia rakennusmateriaalina. Teräs on edullinen autoteollisuuden Teräksen osia ja komponentteja, ja sitä käytetään monilla muilla teollisuudenaloilla tehdä työkaluja, veitset, kehyksiä, naulat jne.

Yhteenveto:1. Teräs on metalliseos tai rautaa, ja valurauta on kovaa harmaa metalli.

2. Valurauta on halvempaa kuin teräs, ja on alhainen sulamispiste ja kyky muovata helposti.

3. Teräs on lievä ja vaikeampi heittää, ja menetti viskositeetti.

4. valurauta käytetään tekemään kansiin, putket ja kourut.