Ero Alumiini ja ruostumaton teräsAlumiini vs? Ruostumaton teräs

Alumiini esiintyy värejä joka voi vaihdella vaalean harmaasta hopeanvalkoinen. Se on 13. alkuaine jaksollisen kuuluva booriryhmä. Edullisia käyttötarkoituksia kännykkään ja kannettavan suolet, ulkotilojen somistamiseen rakennusten, astiat ja korvike muita metalleja, koska sen kyky vastustaa korroosiota, se on myös laajalti saatavilla kaikkialla maailmassa, koska alumiini on yleisin metalli ja kolmanneksi yleisin alkuaine hapen ja piin jälkeen. Se on kevyt ja helppo työstää, se on nonsparking ja nonmagnetic, minkä lisäksi se on muokattavaksi ja sitkeää. Puhtaasti, alumiini on heikko metalli on noin puolet heikko, kun se tulee sähkö johtuminen verrattuna kuparin mutta yhdistämällä puhdasta alumiinia tietyt mineraalit (joka voi olla 270) tuottaa erittäin vahva ja kevyt metalliseos.
Toinen hidas syövyttää aine on ruostumaton teräs, se ei ole niin puhdas elementti, mutta se on seos erilaisia ​​elementtejä, kuten kromin, jonka osuus noin 10-12% sen tiheys. Tunnetaan myös CRES tai syövyttäviä kestävästä teräksestä, tämä materiaali on edullinen kuin tavallinen teräs. Sitä pidetään myös yksi hygieenisiä se 's käytettäväksi keittiöväline, koska se voidaan helposti puhdistaa ja normaali pinta ei sisällä huokosia tai halkeamia, jotka voivat tulla kasvualusta bakteereille. Lisäksi ruostumaton teräs ei vaikuttavat maku ruokaa ja sitä voidaan käyttää pitkän aikaa varten. merkittävin laatu ruostumattoman teräksen olevan 'tahra vapaa', joka asianmukaisesti sisältää, että sitä voidaan käyttää raskaaseen toimii. Jotkut massiiviset rakenteet, kuten gateway arch St . Louis, on valmistettu tai ainakin kuuluvat ruostumaton teräs. ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali useimmissa asioissa risteilyalus, koska alus 'vakiintuneena altistuminen mereen; suolaista ilmaa pyrkii nopeuttamaan materiaalien syöpymisen aluksella. Peittämällä se ainakin ruostumattomasta teräksestä säästää kapteeni murehtia tästä ongelmasta.
Vertailun vuoksi Alumiini on ei magneettinen, kevyempi, vahvempi lämpöjohdinta ja runsaampaa kuin ruostumaton teräs. Toisaalta, ruostumaton teräs on vahvempi materiaali kuin alumiini, joten se on suunniteltu kovaan töitä. Mieluummin alumiinia, ruostumatonta terästä vaikuttavat suuresti hinta, koska alumiini on yleisempää, on todennäköisempää, että se on halvempaa. On kuitenkin olemassa monia erilaisia ​​ruostumattomasta teräksestä suunniteltu eri toimintoja. Ero on selvä molemmilla materiaaleilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa; se on käyttäjä, joka määrittelee mikä näistä ominaisuuksista on tärkeää perusteella, miten toimintoa käytetään.
Yhteenveto:
Alumiini on yleisin metalli maan päällä piiritti yhteensä noin 8-9% kokonaispainosta.
Ruostumaton teräs ei ole puhdasta luonteeltaan, se on seos eri metalleja.
Molemmat materiaalit syöpyä hitaasti.
Alumiini on kevyempi, ei magneettista ja vahvempi lämpöjohdinta kuin ruostumaton teräs.