Ero Epoxy ja ResinEpoxy vs Resin

Hartsi ja epoksi molemmat liimat yleisesti käytetään rakennusteollisuudessa. Niitä kutsutaan myös muovi liimat, ja niitä käytetään myös bond yhdessä muovia, lasia, ja metallit. Niitä voidaan käyttää luovaa tarkoituksiin, kokoamiseen asioita yhdessä, huolto ja korjaus, rakentaminen, askartelu, ja niin valmistuksen ja suunnittelun tarkoituksiin. Nämä muovi liimat ovat tunnettuja niiden suurella lujuudella; erinomainen lämpö-, iskun- ja kemikaaleja kestäviä ominaisuuksia, ja eristysominaisuudet. Nämä muovi liimat ovat saatavilla valmiita käyttää paketteja, ruiskut, kontteja, ja liimapistoolilla patruunoita. Ennen verrataan kahta yhteisen muovia liimoja käytetään eri tarkoituksiin, sinun täytyy tietää joitakin ominaisuuksia kunkin tyyppistä liimaa.

Hartsi liima on liima, joka on saatavilla sekä jauheena tai nesteenä. Jauhetulle muodolle Tämän tyyppistä liimaa voidaan helposti sekoittaa veteen, kun nestemäisessä muodossa on yleensä pakattu jauhemainen katalyytti, joka sinun täytyy lisätä seokseen ennen käyttöä. Se kestää kauemmin hartsin liimat paranna, yleensä noin kahdeksan kymmenen tuntia. Mitä korkeampi lämpötila ympäristön, lyhyempi kuluu liiman kuivua. Resin liimaa käytetään tavallisesti rakennusalalla, koska se tarjoaa erinomaisen liimaus. Koska se kestää kauemmin tämän tyyppistä liimaa kovettua, se on ihanteellinen käyttää puuteollisuuden sovelluksissa, jotka ovat tyypillisesti sellaista työtä, joka edellyttää huolellista ja kiireettömästä loppuun. Paitsi puusta, hartsista liima voidaan myös käyttää seinäpaneelit, lattian pintamateriaalit, ja työtasot.

Toisaalta, epoksiliima pidetään vahvin kaikenlaisten liimoja. Sitä käytetään rakentaa ajoneuvojen, lentokoneiden sekä urheiluvälineet. Se on vedenkestävä ja on liuotinvapaa. Sen lisäksi ylivoimainen liimaus ominaisuudet, on erittäin kestävä ja kestää hyvin kemikaaleja ja lämpöä. Epoksi on eräänlainen öljypohjaisten liima, joka on selvästi parempi liittää tyyliä liimat, kun se tulee liimaus asioita yhdessä. Epoksi sisältää tärkeä tekijä, epocholohydrin, joka muodostaa kovan kerroksen, joka on erittäin resistentti liiallisen kylmän, lämmön ja kosteuden. Riippuen siitä, mikä merkki valitaan, epoksi- vain kestää 6-30 minuuttia parannuskeinoa. Koska sen nopeasti kuivuva ominaisuuksia, epoksi sopii liimaus puu, muovi, ja metallit. Lisäksi tämä nopeasti kuivuva ominaisuus tekee epoksi hyvin kallis tyyppistä liimaa. Epoksi ei ole vain erinomainen teollisiin tarkoituksiin, mutta on myös hyvä käyttää kotitalouden. Epoksilla, on mahdollista korjata vioittuneita johdot ja korjaus tuolit ja pöydän jalat.

Yhteenveto:

Kun se tulee muodostavat vahvoja siteitä, sekä epoksi- ja hartsi liima voi olla vahva, mutta epoksi on vahvempi.


Molemmat liima ovat hyviä korjaus- ja rakennushankkeita kotitaloudessa.


Suurin ero sekä liiman tyyppejä on kuivumisaika.
Sekä epoksi ja hartsi liimat vaativat sekoittamista ennen käyttöä, mutta epoksi kovettuu huomattavasti nopeammin kuin hartsi liimaa.


Epoksiliima on huomattavasti kalliimpaa kuin hartsi liimaa, koska sillä on erinomainen liimaus ominaisuus, joka ylittää kaikentyyppisiä liimoja.


Hartsi liimat kestää kauemmin parannuskeinoa, noin 8-10 tuntia, kun taas epoksiliima kestää vain noin 6-30 minuuttia.


Koska epoksiliima on ylivoimainen hartsi liimaa, kun se tulee liimaus, se on ihanteellinen käyttää suuremmissa projekteissa kuin rakentaa lentokoneiden, veneiden, ja vastaavat.


Hartsi liima sopii puunjalostus hankkeita tai hankkeita, jotka don 't vaativat nopean kokoonpanon.