Ero OPC ja PPCOPC vs PPC

Rakennusmateriaalien maailmassa ovat kulkeneet pitkän matkan. Puusta ja kalliorakenteet vuosituhansia sitten, meillä on nyt kansirakenteiden jotka saavuttavat taivaalle. Suuri osa tästä on kiittäminen teknologian kehitystä, erityisesti betonin joka perustuu sementtiä. Tavallinen Portland Cement (OPC) on yleisin ja kansa käyttää sementin maailmassa, mutta toinen vaihtoehto, joka on Portland potsolaania Sementti on noussut etualalle viime aikoina.

OPC on lyhenne käytetään yleisesti viitaten Portland Cement (tai Tavallinen Portland Cement, mikä selittää 'O' on lyhenne). Se on yleisin sementin tyyppi käytetään maailmanlaajuisesti. OPC on perusosa käytetään betonin, laasti, stukilla ja muiden yhteisten rakentaminen olennaiseen jotka vaativat sementin seoksen. Se on nimetty tyyppi hydraulisen sementin, mikä tarkoittaa, että se on eräänlainen sementti, että doesnt 't vain kovettua reaktiona on sekoitettu veden kanssa, mutta tulee myös vedenkestävä, kun se kovettuu. Sitä tuotetaan jauhamalla Portland sementtiklinkkerit, joka koostuu hydraulinen kalsiumsilikaatteja, jotka tuottavat hienoksi jauheeksi. Portland sementtiklinkkerit ovat alun perin syntyneet kuumentamalla seosta, jossa raaka-aineista, joista tärkein on kalkkikiveä. Toissijainen materiaaleja ovat lähde alumiinisilikaatti (usein savi, mutta voisi myös epäpuhdasta kalkkikivi). Muita yleisiä toissijaisia ​​aineita ovat liuske, hiekka, rautamalmi, bauksiitti, lentotuhka ja kuona. Näitä sitten kuumennetaan noin 1450 C, mikä on tavallinen lämpötila valmistukseen käytetty eniten sementit tämän päivän ja ikä. Kun vesi sekoitetaan OPC, kestää muutaman tunnin laskeutua ja vähitellen kovettuu ja kasvaa kestävyys. Tämä prosessi voi vaihdella riippuen siitä, mitä seos ja mitä haluttu lopputulos on.

Tavallinen Portland Cement on yleisin, koska helposti saatavilla raaka-alueella, jossa se on tuotettu. Tämän vuoksi myös OPC on ihanteellinen vaihtoehto sementin tarpeisiin kaikkialla maailmassa, koska tuotantokustannukset on hyvin alhainen laadusta tinkimättä. Koska edullinen sementti tuote johtaa OPC laajasti käytetty betonin, joka on suosituin materiaali rakentamiseen maailmassa tiet, talot, rakennukset, patoja ja vastaavat. OPC käytetään myös kranaatinheittimiä ja tekemään grouts.

Tähän liittyen, PPC tarkoittaa eräänlaista Portland Cement joka on Portland potsolaania Cement. PPC on tuotettu, kun pozzuolans käytetään seoksessa. Pozzuolana on sementti extender parantaa lujuutta ja kestävyyttä sementin tai jopa vähentää tuotantokustannuksia betonin. Termi tuli juurisanasta 'pozzuolana', joka on eräänlaista vulkaanista tuhkaa. Käyttöönotto pozzuolana osaksi hydraulista sementtiä, kuten OPC, tai vastaavaa materiaalia, johtaa pozzuolanic reaktion. Tämä puolestaan ​​johtaa sementtimateriaalin joka käyttää vähemmän sementtiä, mutta on sama tai jopa suurempi materiaalin kestävyys kuin ilman tätä lisäystä. Pozzuolanic materiaali itsessään on vähän, jos lainkaan, sementtimäisen ominaisuuksia, vaan lisätään se sementin seos johtaa edellä mainitut tulokset (edellyttäen, että sementti on suurempi tilavuus verrattuna pozzuolanic materiaalia lisätty). PPC voi kestää pitempään aikaa asettua kuin OPC, mutta lopulta se tuottaa samanlaisia ​​tuloksia tiettynä aikana. Vaikka vulkaanista tuhkaa on ensimmäinen muoto pozzuolana käytetään, tämä sisältää nyt luonnollista ja keinotekoista piipitoisista tai piipitoisista, aluminaattisementti materiaaleja kuten savea, kuonaa, silikasumua, lentotuhka, ja liuske. Huomaa, että jotkin näistä ovat tehokkaasti 'jäte' materiaalit muista prosesseista, mutta ovat ihanteellisia tuottaa PPC. Tuotantoon PPC käyttö yleisen OPC vähenee huomattavasti seoksessa (lähes 50 prosenttia) tuottaa samat tulokset.Tietäen eroista ja suhde OPC ja PPC on varmasti hyödyllinen erityisesti niille rakennusalalla. Määritetään, kumpi sopii parhaiten tarpeisiin ja hankkeen kustannuksista voi olla hyvin tärkeää, jotta varmistetaan onnistunut hanke.

Yhteenveto:

1. Tavallinen Portland Cement (OPC) on yleisin käytettävä sementti maailmassa, koska runsaasti ja edullisia tuottaa sitä.
2. Portland potsolaani Cement (PPC) on muunnelma OPC, joka sisältää seoksen, jossa on pozzuolanic materiaalia, joka voi lisätä betonin ja vähentää OPC käyttää.
3. OPC tuotetaan yksinkertaisesti jauhamalla jauheeksi kalkkikivi ja uusiomateriaalien; PPC on seurausta lisäämällä pozzuolan tai vastaavia materiaaleja kuten vulkaanista tuhkaa, savi, kuonaa, piidioksidi, savuta, lentotuhka, tai liuske OPC.