Ero Vaneri ja MDF BoardsVaneri vs MDF Boards

Koska puu on tullut kalliiksi, ihmiset ovat nyt siirtymässä kohti vaneri ja MDF huonekalujen valmistukseen. Aikaisemmin vaneria käytettiin enimmäkseen, mutta nyt MDF tai Laatat käytetään myös laajalti.

Puukuitua, pihka, tai liimaa käytetään valmistuksessa MDF. Nämä yhdistetään toisiinsa paineen ja lämmön avulla, jolloin muodostuu eräänlainen kovalevyn. Vaneri valmistetaan liimaamalla ohutta lehtipuun välillä puukappaleet.

Vaneri on valmistettu massiivipuusta taas Laatat valmistetaan puukuiduista. Valmistusprosessissa on jonkin verran jätettä vanerintuotannon taas ei ole jätettä MDF tuotannossa.

Kun verrataan kahta, voidaan nähdä, että vanerin tulee houkutteleva jyviä tai solmua. Nämä jyvät tai solmut eivät näy Laatat.

Huonekalut voidaan helposti valmistaa MDF sijaan vaneri. MDF on helppo leikata ja porata ilman vaurioita pintaan. Toisaalta, kun leikkausta tai porausta vaneri, enemmän hoitoa tarvitaan, koska se tulee jyvät tai solmua.Se on hyvin helppo liittyä kappaletta MDF tapeilla ja perinteiset nivelet. Lisäksi laminaatit, lakat, laminaatit, vesipohjaisia ​​maaleja ja öljyväreillä toimivat hyvin MDF. Näitä ei sovelleta sujuvasti vaneria.

Verrattaessa vahvuus, vaneri on parempi kuin MDF. Valmistajat tuottavat vaneria eri voimakkuudella, ja siellä on vain tarve lisäämällä viilua välissä kappaletta. Vaneri on parempi kuin MDF sekä sisä- että ulkokäyttöön, ja se on myös vedenkestävä. Valmistetut huonekalut vaneri on vahvempi kuin ne on valmistettu Laatat.

Yhteenveto:

1. Vaneri on valmistettu massiivipuusta taas Laatat valmistetaan puukuiduista.
2. Vaneri tulee houkutteleva jyviä tai solmua. Nämä jyvät tai solmut eivät näy Laatat.
3. On olemassa jonkin verran jätettä vanerintuotannon taas ei ole jätettä MDF tuotannossa.
4. MDF voidaan helposti leikata ja porata ilman vaurioita pintaan. Toisaalta, kun leikkausta tai porausta vaneri, enemmän hoitoa tarvitaan, koska se tulee jyvät tai solmua.
5. Verrattaessa vahvuus, vaneri on parempi kuin MDF.
6. On hyvin helppo liittyä kappaletta MDF tapeilla ja perinteiset nivelet.