Ero Kumi ja muoviKumi vs. Plastic

Aiemmin ihmiset ovat nähneet etenemistä tekniikan. Yksinkertaisesta puun käyttömahdollisuuksien ja sementin keksinnön metallin, ihmiskunta on todella edistynyt suuresti tulla mitä he ovat tänään. Yhdessä tämä edistys on joitakin muutoksia heidän elämäntapaansa. Näiden muutosten tuomat materiaalit niitä ympäröivät, ja kahta materiaalia, jotka mullistanut mies 'elämä tänään on kumia ja muovia.

Se on melko helppo erottaa toisistaan. Yksinkertaisesti tarkastellaan kunkin materiaalin, voi heti sanoa, että tietty asia, tai esine, on valmistettu kumista ja ei muovia, tai päinvastoin. Ainoa sekaannusta näiden kahden välillä on, kun termiä polymeeriä käytetään. Kyllä, polymeerin termi, joka suuresti merkitsee muovia, mutta silti tämä termi kuvaa myös ominaisuus kumit. Vaikka kumi on enemmän tietyn elastomeerin (viskoosi tai elastisia vaihtelun polymeerien), se on edelleen pidetään polymeeri.

Sekä muovien ja kumien luokitellaan monin eri tavoin. Itse asiassa, muovin yksin on yli 10000 erilaista. Osa on ryhmitelty tyypin, laatu, muotoilu tai materiaalin (t), jota käytetään tekemään kumia tai muovia. Siksi molemmat materiaalit ovat hyvin moninainen niiden käyttöä. Muoveja käytetään lähes kaikilla osa, kuten vaatteet, elintarvikkeiden, juomien, rakentaminen ja monet muut. Sen pääluokkaa ovat yleisempiä kestomuovien (muovit joka sulaa kun tarpeeksi lämpöä käytetään) ja kertamuovautuvista (voi sulaa tai ottaa muodossa kerran, koska ne säilyttävät kiinteän kun ne on kiinteytynyt). Kumit ovat yleisesti käytetään ajoneuvojen renkaiden, teollisuudessa ja perus edistyneeseen sodankäynnin.

On myös tärkeää osoittaa, että se oli noin vuonna 1976, jolloin muovi tullut laajalti käytössä ympäri maailmaa. Muovit ovat pohjimmiltaan valmistetaan maakaasusta ja öljy. Molemmat raaka-aineet ovat uusiutumattomista. Siksi kierrätys muoveja on välitön ratkaisu kasvavaan kysyntään mainittua materiaalia. Päinvastoin, kumi voi olla joko synteettisiä tai luonnollisia. Synteettinen tarkoittaa, että kumi on valmistettu raakaöljystä, joka sattuu myös olemaan toinen uusiutumattomien resurssi. Kuitenkin, toisen tyypin (luonnonkumi) voidaan valjastaa puista (eli kumi puu), jossa aine (lateksi) uutetaan sitten.Vaikka molemmat ovat polymeerejä, muovin ja kumin eroavat koska:

1. Kumi voidaan pitää elastomeerit, ja että 'siksi verrattuna muovit, ne ovat luonnostaan ​​joustava.