Ero Dyke ja SillDyke vs Sill

'Dyke' ja 'kynnys' ovat geologiset termejä käytetään kuvaamaan tunkeutumisen, yleensä massa magmaattisia tai vulkaanisia kiviä, jotka väkisin tullut, tunkeutui, ja upottaa kerroksiin toisen kiven tai maa muodossa. Dykes ja kynnykset liittyy usein tulivuoria vaikka ne eivät ole yksinomaan kyseiseen maahan muodossa.

Kuten kohoumia, sekä penkereitä ja kynnykset ovat vulkaaninen kiviä, jotka jäivät tai seurauksena kiteytyminen sulan magma virtauksen, joka on olemassa maan alla 's pintoja. Ne ovat luonnossa esiintyviä luonteeltaan pidetään' vieras 'Rock suhteessa niitä ympäröivien kiven ympäristöön tai muodossa, joka on 'paikallinen' tai 'alkuperäinen' Rock. Niitä voidaan injektoida nykyisiin halkeamia vuodevaatteet levyjä tai purkautua kuten paineen tai voiman tietystä lähtöpisteestä.

Dykes ja kynnykset 'tunkeutua' paineen vuoksi, stressi, ja muodonmuutoksia ympäröivältä kiviä tai maan alla 'pinnalla. Se on usein sulassa tai epävakaa, kun se' tunkeutuu 'toiseen muodostumista ja kovettuu kun se jäähtyy yli ajan myötä. päämuodot penkereitä ja kynnykset ovat magmaattisista ja sedimentary.Verrattuna kallioon että ne tunkeutua tai leikkaus, penkereitä ja kynnykset ovat usein ohuempi tai vähemmän paksu verrattuna. Niitä pidetään myös laajempi verrattuna niiden ympäröivään kiviä ja nuoremmat ikä vaihteli niitä ympäröivien kiviä. Pato (myös kirjoitettu niin oja) on massa kiviä joka tunkeutuu tai leikkaukset poikki kaksi kerrosta toisen kiven tai maa muodossa. Suuri määrä vallien kutsutaan Dyke laumoittain. Dyke parvia ovat yhteinen esiintyminen luomisessa padot ja koostuvat yleensä satoja numeroina.
Dykes voidaan luokitella pystysuora, lähes pystysuora tai jyrkkä luonteeltaan perustamisen jälkeen riippuu johdonmukaisuus paine, joka on peräisin alla.
Tavallinen luokittelu vallien voi olla diabaasi, basaltic on graniittinen tai rhyolitic mutta muita muotoja, kuten pegmatite patoja ja aplite patoja.
Dykes luokitellaan ristiriitainen tunkeutumisia, koska ne eivät ole samansuuntaiset, mutta poikki ennestään maan tai kallion muodossa.
Toisaalta, kynnykset on muodostettu samalla tavalla kuin padot, mutta niiden suunta on erilainen. Kynnykset luodaan väliin ja yhdensuuntaisesti sen lähiympäristössä vuodevaatteet levyt
Samaan aikaan, kynnykset ovat usein yhtenäinen suunta, koska ympäröivä kiviä voi antaa johdonmukaisuutta sen muoto. Se voi kuitenkin olla myös ei tasainen ulkonäöltään kannalta värin ja suunnan.
Sillanpää koostuvat yleensä keskirakeinen kiven ja sisältävät usein on tietty harvinainen tyyppisiä malmiesiintymät sen muodostumiseen.
Koska tunkeutumisen, helman elimeksi kallio on yhdenmukaisia, koska se on yhdensuuntainen alkuperäisen kiven tai maa.
Yhteenveto:

1. Dykes (tai padot) ovat vulkaaninen kiviä, jotka ulottua pystysuunnassa (tai yli), kun kynnykset ovat samantyyppisiä kiviä leikkaa pysty- (tai pitkin) toisessa maassa tai kallion muodossa.
2. Dykes ovat ristiriitaisia ​​tunkeutumisen kun kynnykset ovat yhtäpitäviä tunkeutumista.
3. Dykes ja kynnykset välillä johtuu paineen, voiman ja stressi yhdestä pisteestä oriogn. Dykes muodossa, kun lähtöpiste on alla muodostaen padon ja kynnysten si muodostuu, kun lähtökohtana on joko vasemmalle tai oikealle puolelle.
4. Sekä padot ja kynnykset voivat olla magmaattisen tai sedimentary luonnossa. Ne ovat myös ohuempi, nuorempi ja leveämpi kuin ympäröivä kiviä tai levyjä. Dykes ja kynnykset ovat mahdollisimman tunkeutumisen usein erivärinen niitä ympäröivien kiviä.