Ero alumiini ja kupari JäähdytinAlumiini vs Kupari Jäähdytin

Lämpöpatterit on valmistettu alumiinista ja kuparista. Molemmat jäähdytin materiaaleilla on omat etunsa ja haittansa. Alumiinista ja kuparista lämpöpatterit eroavat vahvuus, lämmönjohtavuus, ulkonäkö ja paino.

Kupari oli ainoa aine, jota käytettiin valmistamaan patterit aikaisempien vuosien. Sitä käytettiin, koska kupari on ylivoimainen lämmönjohtavuus.

Yksi tärkeimmistä eroista alumiini ja kupari patterit nähdään putket, jotka kuljettavat jäähdytysnestettä. Kuparin patterit, putket ovat kapeat. Putket on valmistettu kapeita estämään sisäisen paineen turvotusta. Lisäksi, nämä ohuet putket todennäköisesti tukossa. Toisaalta, alumiinia patterit ovat laajempia putket. Nämä suuret putket auttavat enemmän suoria yhteyksiä putken ja evät, joka täydentää patterin 'kykyä haihduttaa lämpöä. Lisäksi putket alumiini jäähdytin ei tuki niin nopeasti. Katsoo, että alumiini jäähdytin käyttää yhden tuuman putki, kupari patteri käyttää vain puoli tuumaa putki.

Putket Alumiinista valmistetut jäähdyttimet on hitsattu säiliöön, putket kuparia patterit juotetaan. Yksi etu hitsattuja putkia on, että lämmönsiirto tapahtuu vauhdilla. Toisaalta, juotos hidastaa lämmönsiirto kuparin patterit.Puhuttaessa korjauksista, Kupari on helpompi korjata kuin muut jäähdytin. Osalta paino, alumiini on kevyempi kuin kupari. Tämä tarkoittaa, että autojen varustettu alumiini patterit on vähemmän painoa kuin kuparin asennettu niitä.

Toinen ero, joka voidaan nähdä, että alumiini on parempi vaurioidu kuin muut. Se voidaan myös nähdä, että kupari on helposti kierrätettävissä kuin alumiini.

Kun verrataan kustannuksia, alumiini on halvempaa kuin kupari.

Yhteenveto
1. Kupari on ylivoimainen alumiinia lämmönjohtavuus.
2. Kuparin patterit, putket ovat kapeat. Toisaalta, putkien alumiinia patterit ovat leveämpiä.
3. Putket Kuparin tukkeutua enemmän kuin alumiini putket.
4. Kun alumiini jäähdytin käyttää yhden tuuman putki, kupari jäähdytin käyttää vain puoli tuumaa putkeen.
5. Alumiini on parempi vaurioidu kuin kupari.
6. Kun putket alumiini patterit on hitsattu säiliöön, putket kuparia patterit juotetaan.
7. osalta paino, alumiini on kevyempi kuparia.