Ero Slip ja Cross SlipSlip vs Cross Slip

Sekä liukastua ja rajat slip kuuluvat alan materiaalitieteen. Materiaali tiede on tieteen alalla, joka koskee ominaisuuksia aineksen tieteen ja tekniikan. Tämä kenttä käsitellään myös suhdetta materiaali 's rakenteen molekyylitasolla ja niiden makrotason ominaisuuksia. Koska materiaali tiede käsittelee asiaa, on elementtejä soveltavan fysiikan ja kemian käytetään tällä alalla. Materiaalitiede on osa oikeuslääketieteen suunnittelu ja vika-analyysi.

Kentän käyttää usein yhteisiä materiaaleja kuten metalliseoksia, polymeerejä, keramiikkaa, muovia, lasia, ja komposiittimateriaalit.

Jokaisella materiaalilla on oma lujuus. Kuitenkin, jos liiallisen rasituksen (kuormitus) kohdistetaan materiaaliin, materiaalin rakenne murtuu, ja sen alkuperäisessä muodossa muutoksia. Materiaali pidetään 'epäonnistuminen'. Epäonnistuminen materiaali voidaan kuvata sijoiltaan, joka voi johtaa slip.

'Slip' on määritelty 'prosessi, jossa muovinen virtaus tapahtuu metallien tai kidetasoista ja tekee lentokoneet liukuvat toistensa ohi.'

Liuku- tapahtuu johtuen sijoiltaan pitkin lipsahdus lentokoneita. Hajautus voi aiheuttaa stressiä materiaalista. Sen jälkeen kun niitä jännitetään riittävästi, sijoiltaan näkyy tietyn joukon kiteiden symmetriatasot (tunnetaan myös slip lentokoneet), jotka sisältävät sijoiltaan ja suunta kone 's liike. Liuku- myös tapahtuu ympäristössä kutsutaan liukuma, joka on yhdistelmä lipsahdus kone ja liukuma suuntaan (tai kristallografisessa suunta). Liuku- järjestelmä tunnistaa missä liikkuvat dislocations ovat ja suunta mihin he ovat menossa.

Koska liikkuminen monien sijoiltaan materiaalin, lipsahdus lopulta tuottaa plastinen muodonmuutos itse aineeseen. Kuitenkin, se mahdollistaa muodonmuutoksen murtumatta. Koska yksittäiset joukkovelkakirjalainat ovat rikki siirtää sijoiltaan, uudet sidokset muodostuvat aikana lipsahdus prosessin. Tuloksena muodonmuutos prosessista on peruuttamaton.

Toisaalta, rajat slip on liukua ruuvin sijoiltaan, joka siirtää yhdestä jättämää kupongilla tasoon. Toinen kone vastaanottaa leikkausjännitys ja mahdollistaa sijoiltaan liukua siihen. Se on myös ominaisuus tai kuvaus Crystal kun niitä plastisen muodonmuutoksen ja lämpö elpyminen.

Cross luistaa syntyy, kun ruuvi sijoiltaan muuttuu lentokoneita. Ruuvi sijoiltaan constricts ensimmäinen kone ja 'jouset' uuteen dia kone. Constrictions myös liikkuvat pitkin ruuvia sijoiltaan. Koska ruuvi sijoiltaan liukuu kohtisuoraan suuntaan jännityksen poikki uuden dian kone, se leikkaa ylä- ja etuosan tai puolivälissä toisen luistin tasossa.

Cross luistaa esiintyy useammin kiteen asetettu korkeaan lämpötilaan. Risti slip voidaan havaita TEM tai pintaan epämuodostunut kiteen avulla elektronimikroskoopilla.Cross luistaa esiintyvät usein alumiinia ja kehon kuutiollinen metalleja.

Seurausta sekä lipsahdus ja rajat slip on plastisen muodonmuutoksen.

Yhteenveto:

1. alalla materiaalitieteen kattaa sekä leikkeet ja rajat venynyt.

2. Se on, kun äärimmäinen määrä stressiä saatetaan materiaali aiheuttaa sijoiltaan. Liike mainitun dislocations kutsutaan liukuma tuottaa plastinen muodonmuutos.

3. Sekä lipsahdus ja rajat slip ovat soveltamisen tulosten stressiä tietystä aineksesta.

4. Kuitenkin rajat slip on enemmän erityisesti, koska on kysymys ruuvi sijoiltaan, tietyntyyppiset sijoiltaan.

5. rajat slip erityisesti tapahtuu ruuvin sijoiltaan verrattuna lipsahdus, joka voi esiintyä reuna tai seka sijoiltaan