Ero teräs ja alumiiniSteel vs Alumiini

Teräs vs. alumiini on itse asiassa vahvuus vs. paino ongelma, joka väistyy yhteinen syntynyttä väärinkäsitystä, jopa insinöörit. Kun taas tosiasiat ovat, että jotkut alumiiniseokset ovat vahvempia kuin jotkut terässeoksien se on vain osittainen totuus, että alumiiniseokset ovat vahvempia kuin teräs. Voimme ymmärtää tämän ero teräksen ja alumiinin vertaamalla perustuu vahvuus ja paino, jäykkyys ja saadaan, ja magneettiset ja ei-magneettisten ominaisuuksien.

Kuten tiedämme, vahvuus viittaa suurin kuorma materiaali voi kantaa ilman taivutus ja menettää muotonsa, ja jäykkyys viittaa saadaan materiaalin ominaisuuksista, ja kuinka paljon se voi taipua kuorman alla tai kun paine on sovellettu. Parametri määrittää jäykkyys kutsutaan kimmomoduuli. Suhteellinen jäykkyys teräksen vs. alumiini ei ole jäykkyyttä etuja toisiaan molemmat materiaalit kestää ja kantaa äärimmäisen paineen ja tonnia kuorman. Alumiini lyöntiä teräs, koska sen taipuminen tiheys on noin 1/3 teräksen tiheys, ja etu paksuuden kompensoi 1/3 voimaa, joten alumiinin enemmän lommo kestävä kuin teräs samanpainoisia. Yksi ero, että teräksen on verrattuna alumiini, että toistuvan kuormituksen, alumiini väsyvät. Teräs on rajoittamaton väsymisikään, mikä tarkoittaa, että on tarpeeksi voimaa kestämään toistuvia kuormitusjaksoa, ja siten se kestää pidempään, tai säilytetään. Teräs on raskaampaa kuin alumiini, kuten teräs on noin kolme kertaa painavampi samanpituisen alumiinia.

Telaketjun tai vetolujuus korkealaatuisesta alumiini on samassa suhteessa kuin korkealaatuisesta teräksestä. Jos vertaamme terästä vastaan ​​alumiini käyttää rakennusmateriaalina, ominaispaino ruostumattoman teräksen on 7800 tonnia / m, ja alumiini on 2700 kg / m3. Teräs, verrattuna alumiini, on alhainen teknologian ja hieman tuhoisaa, koska teräs kipinä jos käytät kulmahiomakoneella ja lyhyesti kosketa metallia. Kun bitti koskettaa teräs se kipinä, kun taas alumiini ei kipinä. Missä taipuma on tärkeää, alumiini on reunan yli terästä. Teräs on enemmän kiihtyvän ominaisuuksia kuin alumiini. Vaikka silloin, kun taipuma on mahdollisesti teräs on edullinen, koska se on helpompi hitsata.

Alumiini on ei-magneettinen teräkseen verrattuna, mutta joidenkin terässeoksia ovat myös nonmagnetic. Jos teemme tämän vertailun perusteella mikro-rakenne teräksen ja alumiinin, huomaamme, että hiili rauta komponentti rauta rakenteet eivät ole magneettisia ollenkaan. Ei-magneettiset alumiini materiaali siis on magneettinen ominaisuus 1. Jopa 100% austeniittisen teräksen ei läpäisevyyden 1, koska se voi muuttua käsittelyn aikana, ja käytännössä se ei ole saavutettu, ja läpäisevyyden arvot ovat aina edellä 1.

Yhteenveto:1. Teräs versus alumiinia voidaan verrata käyttämällä parametreja lujuus, paino, jolloin saatiin ja magneettisia ominaisuuksia.

2. Steel lujuus yli alumiini on lähes sama, mutta teräs on kolme kertaa painavampi kuin alumiini.

3. Steel on laatu säilyy senkin jälkeen, kun tuhannet kuormitusjaksoa, mutta alumiini väsyvät ja tuhota.

4. Alumiini on enemmän muokattavuus yli teräs, koska se on enemmän taipuminen tiheys verrattuna teräksen tiheyteen.