Ero PEX ja PB PutkistoPEX vs PB Putkisto

Kun se tulee putkistot koteihin, kupari on korvattu muovit, koska useita etuja, kuten niiden joustavuus ja korroosionkestävyys. On olemassa kaksi yleistä tyyppiä muoviputken jotka tunnetaan PB (Polybutyleeni) ja PEX (Cross-linked Polyethylene). Suurin ero PB ja PEX on siinä, miten materiaali on luotu. Polymeeriketjujen PEX ovat sitoutuneet toisiinsa; tätä kutsutaan ristisilloitukseen ja ei tapahdu PB putket.

Ristisitova tuloksia muuttuneessa fyysisiä ominaisuuksia, jotka osoittautuvat erittäin hyödyllistä PEX. Yksi etu, että PEX on yli PB on sen suurempi sietokyky korkeita paineita. Eri valmistajilla voi olla eri numeroita, mutta PEX on aina suuremman paineen raja-arvot kuin PB. Joten jos tulee pumppaamalla vettä tai putket on alttiina kylmää, PEX on parempi vaihtoehto kuin PB. Toinen etu PEX yli PB on sen suurempi toleranssi lämpötiloihin. Tämä ei voi olla paljon asiaa monille joilla ei ole kuumavesilämmittimille, mutta niille, jotka tekevät, PEX on parempi, koska veden lämpötila voi vaihdella lämminvesijärjestelmässä, ja korkeampi katto on aina parempi.

Lopuksi on kysymys korroosion tuomat kloorin. Klooria käytetään hoitoon ja puhdistaa vettä kaikkialla maailmassa, ja vesi johdetaan kodeissa sisältää jonkin verran klooria. Ongelmana on, pitkäaikainen altistuminen klooria vähitellen murtaa joukkovelkakirjoja PB putket. Ajan PB putket tulee heikko ja hauras ja lopulta rikkoutuu painetta. Mitä suurempi vastus PEX korroosiota aiheuttamasta klooria tekee kestävät paljon kauemmin jopa suuria pitoisuuksia klooria.Sen vuoksi, että heikkoudet PB, se ei enää hyväksynyt rakennuksen koodin sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Et voi enää käyttää PB putkia kodeissanne jos asut näissä maissa. PEX ovat silti hyväksyttäviä näissä maissa sekä koteihin ja muihin rakennuksen asennukset.

Yhteenveto:

1. PEX on silloitettu, kun PB ei ole.
2. PEX pystyy sietämään paljon korkeampia paineita kuin PB.
3. PEX pystyy sietämään paljon korkeampia ja matalampia lämpötiloja kuin PB.
4. PEX kestää paremmin klooria kuin PB.