Ero C4 ja CAM PlantsC4 vs CAM Plants

Aivan kuten eläimet, kasvit on myös oma selviytymiskeinoja joiden avulla he voivat selviytyä vaihtelevissa ympäristöolosuhteissa; mutta jotkut ovat taitavia kuin toiset. C4 ja CAM kasvit eivät ole kuten useimmat kasvit, jotka luokitellaan C3 kasveja, koska ne sopivat paremmin elää lämpimämpää ympäristöissä, joissa vettä ei ole helposti saatavilla. Suurin ero C4 ja CAM kasveja on miten ne minimoivat veden menetystä. C4-kasveista siirrä CO2 molekyylit minimoida photorespiration kun CAM kasveja valita, milloin poimia CO2 ympäristöstä.

Photorespiration on prosessi, joka tapahtuu laitoksissa, joissa lisätään happea RUBP sijaan CO2. Tämä tapahtuu, kun happipitoisuus on hyvin korkea ja vähentää yleistä tehokkuutta fotosynteesi. C4-kasveista välttää tämän siirtämällä CO2 molekyylit tuppeen niput (rakenne ainutlaatuinen C4 kasvit), jossa CO2-pitoisuus on huomattavasti paljon suurempi kuin happea. Tämä on, jos Calvin kierto tapahtuu kun hyötysuhde on erittäin korkea.

CAM (CAM-yhteyttäminen) kasvit ovat hyvin erilaisia, mutta tehokkaampi lähestymistapa vesivarojen. He keräävät CO2 yöllä kun ympäristö on paljon siistimpi ja tallentaa keskittynyt CO2 malaatti. Tämä on sitten vapautetaan takaisin päivällä ja kulutetaan yhteyttämiseen. Tämä prosessi mahdollistaa CAM kasvien pitämään stomata suljettuna päivisin jossa veden haihtumista on todennäköisempää lämmön seurauksena.C4 kasvit ovat tyypillisesti kesän kasveja kuten maissi ja sokeriruoko. Ne voivat ylläpitää kuumuudelle ja vähäisemmällä vesimäärällä jossain määrin. Toisaalta, CAM kasvit soveltuvat paremmin kuivilla ympäristöissä, kuten aavikoilla. Kaktukset ja aloe vera on kaksi CAM kasveja. On yleistä CAM kasvien varastoida vettä niin, että se doesnt 't kuivu, vaikka sade doesnt' t tulevat kuukausia. Voit nähdä tämän itse rikkomalla pois lehtiä tai osa sen runko. Ennen kuin edes yritä puristaa sitä, neste alkaisi vuotaa siitä. C4-kasveista ei ole näin paljon nestettä varastoidaan sitä sen ei 't viihtyvät hyvin kuivissa tiloissa.

Yhteenveto:

1. C4-kasveista valita, missä Calvin syklin aikana tapahtuu CAM kasveja valita, milloin poimia CO2
2. CAM kasvit voivat selviytyä alueilla, joilla C4-kasveista ei voi