Ero Grizzly ja Mustakarhut
Grizzly vs Mustakarhut

Kahdenlaisia ​​karhuja, jotka ovat usein sekoittaa ovat harmaakarhu ja mustakarhuja. Tietenkin, useimmat ihmiset luultavasti on ajatus, että ne ovat täysin erilaisia ​​vain niiden nimet, mutta siitä tulee hankala kokonaan kun näet kuvia näistä eläimistä sijoitettu side-by-side toisiinsa. Se on vaikea erottaa toisistaan, jos tarkastellaan hyvin tarkasti. Lisäksi niiden erot Aren 't vain ulkonäköä. Ne ovat myös erilaisia ​​kannalta käyttäytymistä.

Sekä musta ja harmaakarhu ovat kotoisin Pohjois-Amerikasta. Entinen, jossa laji nimi Ursus americanus, pidetään yleisin laji karhun. Jälkimmäinen, joka tunnetaan myös Ursus arctos horribilis laji, on eniten monipuolinen valikoima karhun alalaji. Grizzlies ei löytynyt vain Pohjois-Amerikassa, mutta myös Euroopassa ja Aasiassa. Mustakarhuja, toisaalta, ovat enimmäkseen Luoteis- alueet Yhdysvalloissa, Kanadassa ja joskus Meksikossa.

Fyysisinä profiilin, harmaakarhu ovat yleensä 'harmaantunut näköisiä', koska niiden pitkän vartija hiukset 's kevyempiä vihje. Niiden väri vaihtelee vaalea ruskea tai musta. Musta karhuja, toisin kuin heidän nimensä eivät rajoitu musta. Kuten grizzlies, ne vaihtelevat valoa blondi pikimusta. Useimmat niistä ovat kevyempiä sävyjä turkki rintakehän alueella. osalta koko, Grizzlies ovat suhteellisen isompi kuin musta karhut. Mies grizzlies painavat noin 500 ja kiloa ja naaras, 160. ne voivat olla yhtä suuria kuin 800 kiloa. he keskimäärin 1 metriä korkea niiden tassut. Mustakarhut voi painaa vain 400 kiloa maksimi, jonka korkeus on 0,75 metrin olkapään. Yksi ilmeinen tuntomerkkejä grizzlies olisivat niiden lapa kyttyrä tuomat entistä lihaksikas runko. kyntensä ovat näkyvästi pidempään 5-10 senttimetriä kuin mustakarhuja ', jotka ovat vain noin 4 senttimetriä. Toinen tapa kertoa grizzlies mustasta karhut on kautta kasvojen profiilia. Entinen näennäinen masennus väliseen tilaan silmien ja nenän-kärki ja hänellä pyöreä, melko lyhyet korvat, kun taas jälkimmäinen on piirretty viiva poikki välillä otsa ja nenä-tip korvat, jotka todennut ja suurempia kuin of Grizzlies '.Grizzlies ovat yksinäinen luonteeltaan. Mustakarhuja ovat taipuvaisia ​​vaeltelu ihmisen alueilla etsimään helppo ateria. Molemmat syövät kasveja ja lihaa, erityisesti hirvi, caribou, lammas, biisonin, kalaa ja hirvi. Grizzlies joskus vaanivat mustakarhuja ja mustakarhuja, muiden pienempien tyyppisiä karhuja. Lisäksi mustakarhuja on suurempi taipumus ihmisten hoitamiseksi kuin syötävät. Toisin kuin muut saalistajat, sekä rehujen eristyksessä eivätkä yleensä levittää edelleen saaliinsa.

Population-viisasta, mustakarhuja ovat suuremmat numero. Ne ovat yleensä pysty toistamaan heti, kun ne ovat 3 vuotta vanha. Yleensä ne tuottavat 2 poikasta kerrallaan. Harmaakarhu saavuttavat sukukypsyyden juoksuaika iässä 5 ja voi myös tuottaa jopa 2 pentua kerrallaan. Kuitenkin, koska ympäristöolosuhteet, ei paljon poikasta todennäköisesti hengissä aikuisiksi.

Yhteenveto

Grizzlies ja mustakarhuja löytyy Pohjois-Amerikassa. Alatyyppejä löytyy myös Aasiassa ja Euroopassa.

Grizzlies ovat suurempia kuin niiden vastine. Heillä on selvä olkapää kyttyrä tuomat lihaksikas runko.

Grizzlies ovat yksinäinen, kun taas mustakarhuja taipumus mennä ulos ihmisten alueilla etsimään ruokaa.

Molemmat syövät kasveja ja eläimiä. Mustakarhuja on taipumus nähdä ihmisten ravinnoksi.