Ero Hurricane ja TyphoonHurrikaani vs Typhoon

Suurimman osan ajasta, hurrikaani on erehdyksessä kutsutaan taifuuni. Molemmat ovat nimiä trooppisten myrskyjen ja suurin osa niiden ominaisuudet ovat samat. Ne ovat tuulen nopeudet, jotka ovat yli 74 mph, ja mukana on rakeita, voimakkaat tuulet, myrskyjen ja sade. Polttava tuulet ja rankkasateet välillä taifuunit ja hurricances voi aiheuttaa suurta vahinkoa mitään niiden tiellä. Vaikka sekä hurrikaanit ja taifuunit ovat hyvin samankaltaisia, ne myös eroavat joiltakin osin. Ensinnäkin, trooppiset myrskyt luokitellaan alueen, jolla ne ovat peräisin. Hurricanes näkyvät Länsi Atlantin valtameren kun Typhoons ovat myrskyt, jotka näkyvät Länsi Tyynellämerellä.

Hurrikaani tulee sanasta Huracan joka tarkoittaa 'suuri tuuli'. Se oli alun perin termi, jota intiaanien myrskyjen että alkunsa Atlantin. Typhoon on peräisin kiinalaisen Tai Fun joka tarkoittaa 'suuri tuuli' ja viitataan tuulet että kehittynyt pohjoisen Tyynenmeren. Yksi teoria on se, että ihmiset, jotka kohdanneet myrskyt matkoilla Tyynellämerellä eivät tunteneet kiinalaisten Tai hauskaa ja niin mispronunciation ja oikeinkirjoituksen johti tutumpi taifuuni, jota käytämme tänään.

Hurricanes ja taifuunit poikkeavat toisistaan ​​myös aika vuodesta ne yleensä esiintyy. Hurricanes kehittää Länsi Atlantin valtameren kesällä. Se on yleensä ilmaantuvat lokakuun jolloin kosteus ja veden lämpötila ovat korkeimmillaan, kun Hurricanes kehittyä. Pohjoisella Tyynellämerellä, taifuuni kausi on heinä-marraskuussa.

Trooppinen myrsky kehittyy jossa vesi on lämmintä ja paikka on kostea. Siksi sanotaan, että taifuunit ovat vahvempia kuin hurrikaanit. Hirmumyrskyt kehittää Tyynellämerellä jossa vesi on lämpimämpää. Useimmat maat vaikuttaa ovat ne trooppinen masennus vyöhyke, jossa lämpötila on kostea ja lämmin. Hurrikaani kehittyy Länsi Atlantin valtameren jossa veden lämpötila on kylmempää.

Hurricanes tuhoavat useimmat Yhdysvallat 'maa-alueita, kun taifuunit iskeä useimpien Aasian maat, kuten Filippiinit, Japani ja Kiina koska nämä maat ovat lähellä rannikkoa. Hurricanes lyödä enemmän maa-alueiden kuin tehdä taifuunit. Taifuuni kehittyy meressä ja näin ollen sillä on taipumus vahingoista vähemmän maa-alueilla. Ihmiset asuvat lähellä rantaa linjat ovat useammin taifuunit kuitenkin.Sekä hurrikaanit ja taifuunit liikkua spiraalimaisin liikkein mutta ne eroavat suuntaan niiden kierteelle. Hurricanes voi liikkua molempiin suuntiin; myötä- ja vastapäivään, kun taas hirmumyrskyt vain liikkuvat myötäpäivään.

Molemmat trooppisten myrskyjen voi aiheuttaa suurta vahinkoa maalla ja merellä, mutta ne auttavat säilyttämään lämpöä maailman 's lämpötilan ja pitää sen sellaisena.

Yhteenveto:

1. Hurrikaani peräisin sanasta 'Huracan' tai iso tuuli, vaikka taifuuni tuli kiinalainen sana 'Tai Fun' tai suuri tuuli.
2. Hurricanes kehittää Länsi Atlantin valtameren kun Typhoons kehittää Pohjois Tyynellämerellä.
3. Hurricanes vahingoittaa enemmän maa-alueita kuin Typhoons, joka vahingoittaa maihin 'rannikoille.
4. Hurricanes esiintyy lokakuussa Länsi Atlantin valtameren (kylmä alue) ja taifuunit näkyvät välisenä aikana heinäkuu-marraskuu pohjoisen Tyynellämerellä (lämmin ja kostea alue).
5. Typhoons sanotaan olevan vahvempi kuin Hurricanes.