Ero Swamp ja BogSuolla vs Bog

On olemassa neljä erilaista kosteikkoja. Jokaisella on hyvin erityispiirteitä, ja termit voida käyttää vaihdellen. Ensinnäkin, let 's ymmärtää, mitä kosteikkoja. Ne ovat paikkoja, jotka eivät ole maan eikä vettä. Kosteikot on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka erottavat ne joko maahan tai veteen. Neljä erilaista kosteikot ovat, suot, suot, soiden, ja letot. tässä artikkelissa keskitymme eroja vain välillä suot ja soiden.

suot
Suot ovat alhaiset kosteikkojen muodostama kokoelma jokiveden matalaan ja tasainen alue. Kerätty joki vesi valuu hitaasti toiseen jokeen tai stream. Se on mutainen ja on ominaista puita. Puut voi selvitä soilla. Heillä on läsnä kahden puita; puita, jotka sietävät vettä, kuten sypressi ja mangrove, tai maa puita. Maa puut kasvavat pienillä saarilla kuten kuivia kohtia suolla.

Suot löytyy tulva jokien ja altaat, joita ei ole hyvin valutettu. Maaperä soilla on mutainen, likainen maaperään. Tämä johtuu siitä, että soiden joko jatkuvasti tulvii tai kausitasoitetaan hukkua.
Suot on joitakin salaojitus, ja vesi virtaa sisään jokien tai virtoja, niin että vesi ja puut voivat tarjota happea ja muita ravintoaineita. Se tukee erilaisia ​​villieläimiä. Monet kalalajit, kilpikonnia, sammakoita, minkki, haikaroita, piisami, ja valtava määrä hyönteisiä löytyy soilla. Yhdessä puita, monet alavat kasveja löytyy myös soilla.
LÄHDE: http: //accad.osu.edu/womenandtech/2007/research_web_pages/Ecosystem/2007ecosystemplants.htmlsuot
Suon on yleensä suurempi kuin sen lähiympäristössä. Se sisältää vettä, joka on pysähtynyt. Sillä ei ole salaojitus lisääntymistä tai. Vesi kerätään pääosin saostamalla ja pidetään johtuu imeytymisen turvekerroksen.
On olemassa kaksi erilaista tapaa, joilla soilla muodostuu. Ne ovat joko muodostuu, kun rahkasammalmateriaaliin täyttää koko järven tai lampi kasvava yli vesistö, tätä kutsutaan terrestrialization, tai kun sammal kasvaa maalla ja ei salli veden poistua; tätä prosessia kutsutaan soistuva.
Turve talletukset alkavat rakennuksessa kuin kasvit kuolevat ja hajoaminen, ja vesi muuttuu hapan. Soiden tukea eläimiä ja kasveja, jotka ovat ominaista sopeutuminen kohti vesi-kirjautunut olosuhteet, alhainen ravinteita, ja happamat vedet, kuten Kihokki joka on lihansyöjä kasvi. Useimmat hyönteisiä kasvit ovat onnistuneet saamaan typpeä hyönteiset syömällä niitä.
LÄHDE: http://water.epa.gov/type/wetlands/bog.cfm

Yhteenveto:

1. Suot ovat alhaiset kosteikot; soiden ovat yleensä korkeampia kuin ympäröivä maa.
Suot saavat vettä joesta tai virtoja ja joitakin salaojitus; suot saavat vettä sateen ja ei ole ulosvirtaus; vesi on hallussa tihkumista.
2. Suot muodostetaan keräämistä joen tai puron vesi; soilla muodostetaan joko terrestrialization tai soistuva.
3. Suot ovat mutainen maaperään; suot ovat turve muodostuu kuolleita ja lahoavaa kasvillisuutta.