Ero suku ja lajiEro suku ja laji

Kaikki elävät organismit läsnä maan päällä on luokiteltu ryhmiin värein. Taksonomia on tieteenala, jossa käsitellään tieteellisen luokittelun organismien erillisiin ryhmiin perustuva läsnäollessa ja ilman tiettyjä ominaisuuksia. Ominaisuuksissa voi olla fyysinen tai geneettinen. 'Taksi' kreikaksi tarkoittaa tilata ja järjestely. Luokittelu kaikki organismit mukaan lukien kasvit, eläimet ja mikrobeja mukaan joukko sääntöjä tuo yhdenmukaisuutta ja yksinkertaisuus opiskellessaan näiden organismien eri puolilla maailmaa. Taksonominen hierarkia koostuu

Britannia C Phylum C luokan C tilaa C Perhe-C Genus C Species.

Yhteinen nimet olisi luonut paljon sekaannusta, koska jokainen maa olisi ollut erillinen nimi saman organismin. Tarve tuoda standardointiin prosessissa nimeäminen synnytti binomisen nimijärjestelmään sekä eläintieteen ja kasvitieteen. Tämä on tieteellinen nimeäminen prosessi hyväksyi kaikkialla maailmassa yli kielirajojen. Se auttaa vähentämään hämmennystä.

Binomial nimeäminen koostuu antamalla kaksi nimiä organismi. Aivan kuten meillä on nimi ja sukunimi, organismit ovat saaneet nimensä suku ja laji. Nämä ovat kaksi alinta tasoa taksonominen järjestelmässä nimeämisessä. Ensimmäinen nimi on suvun seuraa nimi lajinsa. Esimerkiksi Homo sapiens viitataan ihmisiin. Sana Homo viittaa sukuun ja sana sapiens viittaa lajeihin. Olkaamme ymmärtää tiettyjä eroja suku ja laji.

Laji:

Lajeja on määritelty suurin ryhmä organismeja, jotka voivat risteytyä tuottamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Organismeihin, joilla on vastaava joukon DNA ja vastaavat fyysiset ja morfologiset ominaisuudet sanotaan olevan samaa lajia. Niillä on sama kromosomien lukumäärän ja näin ollen on samanlaisia ​​morfologisia ominaisuuksia. Uros ja naaras saman lajin voi risteytyä tuottamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä saman lajin.Nimi lajin tai erityisen nimen / epiteetti muodostaa toisen osan binomisen nimikkeistön. Se on yleensä kirjoitettu pienillä kirjaimilla ja kursiivilla. Lajit ovat pohjimmiltaan ryhmiä tai populaatioita eläimiin, joilla on korkea geneettinen samankaltaisuus. Tähän voi olla monia lajeja saman suvun.

Suku:

'Genus' kreikaksi tarkoittaa 'rotu'. Se tulee alla perheen ja yläpuolella lajien taksonominen hierarkiassa. Monta kertaa se ei ole mahdollista tunnistaa kaikki organismit tasolle lajien, erityisesti fossiilista ja sukupuuttoon niistä. Tällaisessa tapauksessa tunnistaa suvun organismin riittää merkitä sitä.

Suku voi olla monia lajeja. Organismien eri lajien samaan sukuun voi tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä jos interbred yhdessä. Muuli on klassinen esimerkki tästä. Se on tuote, aasi ja hevonen jotka ovat kaksi eri lajia, jotka kuuluvat samaan sukuun (Equus).

Suvun tai geneerinen nimi edeltää erityistä nimeä binomi luokitus. Ensimmäinen kirjain on kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Geneerinen nimi on myös kirjoitettu kursiivilla ja voidaan lyhentää ensimmäinen kirjain. Esimerkiksi: Homo sapiens tai H. sapiens.