Ero Holstein ja Brown Swiss



Holstein vs Brown Swiss

Brown Swiss ja Holstein kaksi tunnetuimmista nautarotujen maailmassa. Vaikka on olemassa noin 800 eri nautaroduista tai enemmän, on nämä kaksi, jotka tekevät sen luettelon alkuun, koska niiden vertaansa vailla maitotuotos vuodessa. Niinpä he ovat erittäin kysyttyjä keskuudessa kasvattajat ja maitotuotteiden omistajien keskuudessa. Holstein ja Brown Swiss todella tuli Euroopasta.

Peräisin olevan Alankomaissa Holstein lehmä on paras lehmä kannalta maito- tai maidontuotannon. Tunnetaan myös friisinmaalaista tai holstein-friisiläinen karjaa, se on suurempi kooltaan verrattuna muihin lehmiä ja on ominaista niiden erilliset musta-valkoiset täplät. Osa niistä voi olla punertava tai ruskehtava väri sekä vaikka tämä on melko harvinaista. Lisäksi se voi painaa jopa 580 kg.

Sitä vastoin Brown Sveitsin karjan rotu tulee Sveitsin Alpit (Sveitsi). Koska niiden alun perin ankara ilmasto, he ovat oppineet sopeutua ympäristöönsä, joiden ilmasto voi tavoittaa hyvin äärimmäisiä tasolla. Se on myös melko suuri, kuten Holstein karja, mutta se on korvat, jotka näyttävät turkkuri kuin sen Holsteins. Monet karjankasvattajat rakastavat paritella Brown Sveitsin karjaa, koska sen helppouden kasvatukseen. Tämä johtuu siitä, että ne eivät ole herkkiä tyyppiä toisin kuin Holsteins. Ne näyttävät myös ystävällisempi, oppivainen, ja niitä on helpompi käsitellä. Hänellä ei ollut muita erityisiä vaatimuksia kasvatukseen, tämä rotu on tullut alkuun karjan rotu mitattuna vuotuinen maidontuotantoon. Fyysisesti tämä rotu on vaaleampi ihonväri, joka yleensä näyttää olevan ruskea tai hopeinen.



Kaksi nautaroduista, syrjään väriero, myös erikokoisia koska Holsteins ovat yleensä suurempia ja painavampia kuin useimmat Brown Swiss karjaa. Holstein ovat myös numero yksi karja suhteen maidontuotantoon koska sillä on vuosittain kumulatiivinen tuotanto on 23000 kg. vuodessa toisin kuin 20000 kg. vuotuinen tuotto Brown Swiss. Jälkimmäinen 'maito myös taipumus olla enemmän voirasvapitoisuuden.

Yhteenveto:

1. Holstein on isompi ja painavampi kuin Brown Sveitsin karjaa.
2. Holstein on yleensä ominaista niiden musta-valkoiset täplät, kun Brown Swiss on hopeinen tai vaaleanruskea näköisiä.
3. Brown Swiss karja on yleensä turkkuri korville.
4. Holstein tulevat Alankomaat kun Brown Swiss kotoisin Sveitsistä.
5. Holstein on numero yksi karja mitattuna maidontuotantoon kun Brown Swiss vain asettaa toinen.