Ero River ja CreekRiver vs Creek

Yli 70% maapallon 's pinta on veden peitossa, joka tulee monissa muodoissa ja kokoja.? Suurimmat ovat valtamerten mutta on olemassa myös useita suuria vesistöjä, jotka ovat maalla tai maanalaisiin luoliin.? Nämä elimet veden on myös eri nimiä, ja ne luokitellaan niiden koon ja sijainnin.

Yksi yleisimmistä vesistöjä, jotka löytyvät useimmissa osissa maailmaa on joki. ? Sen lähteet vaihtelevat; joki saattaa tulla sulavan jään massoja tai jäätiköiden tai maanalaisia ​​virtoja, mutta joet tullut enimmäkseen vettä tai lunta, jotka putoavat korkeissa paikoissa. ? Vesi virtaa alas ja luoda joki, joka menee alas, tiensä kohti merta.

Joki kanava voi olla joko yksi ainoa vesivirta tai useamman virtaa vettä yhteydessä toisiinsa. ? Joskus joki yhdistää toisen joen muodostaen paljon suurempia joki. ? Se voi myös olla useita haaroja tai sivujokien jotka ovat joko kutsutaan purot, kulkee, tappaa tai puroja.

Joet ovat olleet erittäin hyödyllisiä ihmiselle. ? Useimmat kaupungeissa oli rakennettu joen, koska se tarjosi helpon pääsyn merelle ja sen maaperä on rikas ja sopii maatalouteen ja voi ylläpitää sen asukkaita. ? Se on hyvä lähde makean veden kaloja ja muita syötäviä vesieläimiä. ? Se on myös suuri energialähde, ja sitä käytetään kuljettamaan suuria esineitä alavirtaan ja tuottaa virtalähteeseen.Eräs toinen mielenkiintoinen vesistö on puro. ? Se voi olla pieni virta, tulo mereltä tai kapea kanava, joka yhdistää saaret. ? Se on usein matala joenhaara ja on paljon pienempi kuin joki. ? Vaikka joet voi olla useita haaroja tai sivujokien puro ei.

Kuin joki, kala voi löytyä myös puroja ja kasvillisuus ympärillä on rehevää. ? Vaikka useimmat puroja ovat pienempiä kuin joki on useita puroja, jotka ovat itse asiassa suurempia ja pidempiä kuin jotkut joet ja on vahvempi virtaukset liikaa. ? Se riippuu sen sijainnista miten ihmiset nimetä tietyn vesistö.

Yhteenveto:
1. joki on yleensä suurempi kuin puro vaikka on olemassa tapauksia, että sanaa puro käytetään suuremman vesistö, riippuen paikasta tai maasta, jossa se sijaitsee.
2. Rivers virtaavat kanavat ja oksat tai sivujokien kun puroja eivät.
3. Rivers, erityisesti erittäin suuret, ovat tärkeitä voimanlähteiden vaikka puroja ei ole tarpeeksi valtaa käytetty hyväksi tähän tarkoitukseen.
4. Rivers ovat hyvä keino kuljettaa suuria ja raskaita esineitä, kuten tukkeja loppupäässä taas puroja ovat matalia ja ne ovat liian pieniä, jotta tämä.