Ero Lizard ja ReptileLizard vs Reptile

Liskoja ja matelijat ei pitäisi 't pidä sekoittaa keskenään. Jos' uudelleen sekava, ajatelkaa lisko kuin Pepsi Max ja matelija kuin sooda. Lisko on eräänlainen matelija, joka on myös useita muita alaperheiksi.

Alle taksonominen luokittelujärjestelmän, matelijat ovat osa luokan Reptilia. Sen alapuolella ovat eri alaluokkien kuten Anapsida ja Euriptilia. Jäljempänä Euriptilia ovat tilaukset krokotiilieläimet, Sphenodontia, molekyyli Testudines, ja Squamata. Nyt lisko on vain yksi matelijat luokiteltu järjestyksessä Squamata. Tässä ryhmässä on noin 7900 eri lajia joten se suurin järjestystä matelijan luokassa. Tämä merkitsisi myös, etteivät kaikki matelijat ovat liskoja, mutta kaikki liskot ovat harkita matelijat.

Ehkä sekaannus on yhteinen käsitys assosioida matelijat käärmeitä. Kuitenkin käärmeet ovat samat kuin liskot, koska ne molemmat kuuluvat järjestys Squamata. Matelijat ovat olentoja Reptilia luokan ja sijoitetaan Linnaean järjestelmässä välissä lintujen ja sammakkoeläimet kuningaskunnassa Animals. Aiemmin jättiläinen matelijat sanottiin hallinnut planeetan. Koska ne ovat jo kuolleet pois, kaikki että 's vasen ovat pienemmät jälkeläisiä.

Matelijat ovat kylmäverinen olentoja usein ottaa rungot. Kaikki koko niiden eliniän, matelijat hengittää käyttäen keuhkoihin. Toisin kuin sammakkoeläimet, matelijat eivät omaa limaa rauhaset tekee niiden iho hilseilevä ja kuiva. Tämä on yksi syy, miksi he voivat menestyä ensisijaisesti maalla. Muita matelijat ovat: krokotiilejä, kilpikonnia, käärmeitä, ja monet muut. Tästä huolimatta kilpikonna luokka matelijoista eroaa useimmista matelijat siinä mielessä, että niillä on pehmeä runko ulommalla suojakuori, joka toimii suoja tai normaali päällyste.Kuten mainittu, jotta Squamata on tuhansia lajeja käsittävät sekä käärmeet ja liskot (noin 3800 lajia) hyvin erilaisia ​​eläimiä. Niille on ominaista niiden raajat ja ulkokorva vastoin niiden puuttuminen kesken käärmeitä. Yksi mielenkiintoisimmista kykyjä liskoja on autotomy C automaattinen irtoaminen niiden hännät niitä siirtymään pois niiden saalistajat. Se on Survival ominaisuus, joka on valitettavasti ole läsnä kaikissa lisko lajeja. Liskot pystyvät myös kommunikoimaan värien avulla niiden värinäkö merkityksessä. Vaikka kuuluvat eri perheitä, joitakin yleisimpiä liskot ovat gekko, kameleontti, varanid lisko ja tietenkin valtava Komodo lohikäärmeitä kasvaa yli yhdeksän jalkaa pitkä.

Yhteenveto:

1. liskot ovat osa tilauksesta Squamata yhdessä käärmeitä.
2. luokka Reptilia 's neljä suborders: krokotiilieläimet, Sphenodontia, molekyyli- / perinteinen Testudines, ja Squamata
3. 'Reptile' on yleisempi luokittelua tai kuvausta liskoja.
4. On noin 3800 eri lajia liskoja.