Ero Gulf ja PeninsulaGulf vs Peninsula

Landforms ovat tärkeä osa topografia, tutkimus maapallon 'pinnasta ja sen muoto ja ominaisuudet. Se sisältää myös merimaisemat kuten meressä altaat, merien, lahtien ja niemiä. Vaikka kuilut ja niemet saattaa olla samanlaisia ​​piirteitä, ne ovat hyvin erilaisia toisiltaan.

Maantiedon, kuilu määritellään alueen vesi erityisesti meren tai valtameren jota ympäröi maa kolmelta puolelta. Vesi on kuilu on rauhallisempi kuin muualla, koska se on suojattu maa tuulen ja aaltojen.

Se on joskus kutsutaan lahti, ääni, tai mutka. Kuilut muodostuvat eri tavoin, ja yksi tapa on mannerliikunnot joka loi suurimmat kuilut maapallolla, jotka sisältävät Persianlahdella, Meksikonlahdella, ja Alaskanlahdella.

Jäätiköt ovat myös vastuussa luomisesta lahtien kun ne aiheuttavat eroosiota maa kun ne sulavat. Aiheuttama eroosio virtaukset ja aallot jokien ja meren tai valtameren voi myös luo kuilut hitaasti muodostaen Headlands.

Varhainen Ihmisasutuksen perustunut paljolti kuilut kalastukseen. Se tarjosi turvallinen paikka ihmisille, jossa he voivat helposti löytää ruokaa ja ota osaa kaupankäynnin ihmisten kanssa muiden yhteisöjen avulla kuilut kuten satamissa, joissa laivojen ja veneiden voi pudottaa ankkuri.Niemimaa, toisaalta, on pitkä kaistale maata, joka pokes ulos merelle ja on veden ympäröimä kaksi tai kolme puolin kannaksella tai ohut kaistale, joka yhdistää sen mantereelle. Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa on niemimaa ja niin on Espanjassa, joka sijaitsee Iberian niemimaalla.

Niemimaat ovat joko suuria tai pieniä, ja ne on muodostettu eri tavoin. Litosfäärin liikettä tai liikkeen, joka luo stressiä jäykkä kivilajikerroksia kuin litosfäärin levyjä pakotetaan toisiaan vasten on yksi tärkeä tekijä, joka edistää muodostumista niemiä. Kun vedenpinta nousi vähitellen ja sitten pudota vuosien jälkeen, vesi vetäytyy ja aiheuttaa maan syntyä. Aiheuttama eroosio jäätiköt, myrskyt ja muut tekijät voivat tukea muodostumista niemiä ja niin tekee maaperän eroosiota.

Vaikka sana 'kuilu' tulee kreikan sanasta 'Kolpos', joka tarkoittaa 'povi, aallonpohjasta, ja kuilu,' sana 'niemimaalla' tulee latinan sanoista 'paene', joka tarkoittaa 'melkein' ja 'insula', joka tarkoittaa ' saari.'

Yhteenveto:

1. 'Gulf' tulee kreikan sanasta 'Kolpos', kun taas niemen tulee latinan sanoista 'paene' ja 'insula.'
2. Vaikka molemmat muodostuvat jääkauden, maaperän ja veden eroosio, niillä on erilaiset ominaisuudet. Kuilut ovat vesialueet, joita ympäröi maa kolmelta puolelta kun niemimaata ovat pitkiä maakaistaleita että säkissä mereen ympäröi kaksi tai kolmelta suunnalta vettä.